Dijous, 25 d'abril de 2024

Cap de setmana amb fred intens i nevades al Pirineu

El Meteocat emet un avís per acumulació de neu en cotes de fins a 600 metres | Són obligatòries les cadenes per circular per la C-28 al Port de la Bonaigua

Jordi Ubach 15 de gener de 2016 a les 10:03

La Mare de Déu de les Ares, al Port de la Bonaigua, en imatge d'arxiu. Foto: ACN


La nevada que ha caigut aquesta matinada a la cara nord del Pallars Sobirà obliga a circular amb cadenes a la C-28 al Port de la Bonaigua, entre els quilòmetres 46,63 i 51,87, del cap del Port al refugi d'Ares, segons el Servei Català de Trànsit. Tot plegat arriba a les portes dels dies més freds del que portem d'hivern, amb temperatures que a l'alta muntanya podran arribar o baixar dels -15ºC.

La previsió de Meteopirineus Catalans indica que les nevades es poden intensificar a partir d'aquest divendres a la tarda, quan s'estendran a tot el Pirineu i fins i tot en algunes cotes del Prepirineu. La cota de neu se situarà sobre els 1.000 metres i anirà baixant fins a qualsevol cota.

De cara a dissabte, la nevada serà gairebé generalitzada de matinada, i es poden arribar als 40 centímetres de neu nova a la vall d’Aran, nord del Pallars Sobirà i Andorra. A mig matí s’aniran restringint les nevades a la vall d’Aran i s’aniran obrint clarianes a bona part del Pirineu. L'ambient serà en general molt fred i bufaran vents del nord molt forts. Les nevades desapareixeran de cara a diumenge, quan l'ambient serà més tranquil. 

Avís per acumulació de neu a cotes de 600 metres

Amb aquest panorama previst, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per acumulació de més de cinc centímetres de neu a cotes de 600 metres a tot el Pirineu aquest divendres. No obstant, es podran acumular fins a 30 centímetres de neu per sobre de 1.000 metres al vessant nord, on es produirà el fenomen del torb.

D'altra banda, Protecció Civil ha activat la fase de prealerta del pla Procicat per ventades aquest dissabte de més de 90 Km/h al Pirineu, Prepirineu i Alt Empordà, sobretot a les cotes més elevades. El vent bufarà de component nord. Les ventades començaran a remetre cap al migdia de diumenge.
 

Consulta les INCIDÈNCIES VIÀRIES en aquest enllaç

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació