Dijous, 18 d'abril de 2024

Les conseqüències de la crisi grega al «Documental del mes» de gener

Aquest dijous, en sessió única, a l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, projecció de "Grècia, reinventar-se per sobreviure"

Redacció 14 de gener de 2016 a les 09:39

Fotograma del documental. Foto: Grècia, reinventar-se per sobreviure


Com cada mes, tornen les projeccions d''El Documental del mes' a l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu. Serà aquest vespre, novament en una única sessió a les 20h de la tarda a la Quadra de Casa Gassia, amb la projecció del documental Grècia, reinventar-se per sobreviure (2014), d'Elena Zervopoulou. 
 
En Giorgos, sense sostre arran de la depressió econòmica, lluita per reconstruir la seva vida; al mateix temps, l'Ilias s'implica en el grup d'activistes del "moviment de la patata" per fer front a les grans cadenes d'alimentació a través de la solidaritat i la democràcia directa; en Grigoris, en canvi, decideix marxar de la ciutat amb la seva família buscant una vida millor al camp.

Mentre la crisi segueix ampliant les desigualtats arreu d'Europa, el coratge d'aquests tres personatges ens recorda que les persones podem canviar la nostra realitat diària. Un retrat de la recessió grega a través de tres homes que decideixen agafar les regnes del seu destí per canviar-lo. Pot ser aquesta crisi una oportunitat de reinventar-nos a nosaltres mateixos i com a societat?

'El Documental del Mes' té com a objectiu acostar el gènere documental al màxim nombre d'espectadors possible i incrementar la presència del documental europeu a les pantalles cinematogràfiques. S'emet de manera simultània a més de 50 sales i cinemes de l’'Estat espanyol, de Xile i Argentina.
 
Podeu veure el tràiler del documental Grècia, reinventar-se per sobreviure sota aquestes línies.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació