Divendres, 3 de maig de 2024

MAPA: Sort, entre els municipis catalans amb l'aigua més barata

Els habitants de Piera, a l'Anoia, paguen 3,34 euros per cada metre cúbic, mentre que als veïns de Vielha els costa 0,77 euros

Redacció 29 de desembre de 2015 a les 17:18
 
Piera (l'Anoia) és el municipi on l'aigua és més cara de tot Catalunya. Un cop sumades les taxes de clavegueram i el cànon de l'aigua, el preu per metre cúbic és de 3,34 euros. És quatre cops més car que Vielha, capital de la Val d'Aran, la població catalana amb l'aigua més barata amb un cost final de 0,77 euros el metre cúbic.

L'Agència Catalana de l'Aigua ha elaborat un mapa amb els municipis de més de 5.000 habitants i les capitals de comarca on s'hi comparen els preus de cadascuna de les poblacions. L'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental), Arenys de Munt (Maresme) i Corbera de Llobregat (Baix Llobregat) segueixen Piera en el rànquing de les ciutats amb l'aigua més cara del país. És al voltant de l'àrea metropolitana de Barcelona on es concentren els preus més elevats. 

A l'altre costat hi ha Vielha, Sort (0,93€/m3), el Pont de Suert (0,96€) i la Roca del Vallès (0,97€), les quatre úniques poblacions on el preu final de l'aigua és inferior a l'euro per metre cúbic. A Tremp, el preu de l'aigua per metre cúbic és de 1,15 euros.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Societat, aigua, taxes
Participació