Dissabte, 18 de maig de 2024

El Montsec intercanvia experiències amb el Parque Natural de la Sierra y Cañones de Guara

Representants del Consell Comarcal del Pallars Jussà han visitat aquest parc del Pirineu aragonès

Redacció 24 de desembre de 2015 a les 09:37

Un grup de senderistes caminant pel Montsec. Foto: Consell Comarcal


Representants dels Consells Comarcals del Pallars Jussà i La Noguera, dels municipis de l’àmbit territorial del Montsec i del sector privat associat, han participat en un viatge d’intercanvi al Parque Natural de la Sierra y Cañones de Guara amb l’objectiu de contrastar les implicacions d’un territori que és Parc Natural i conèixer els pros i contres d’aquesta declaració.

S’han realitzat reunions amb els responsables de la Asociacion de Ganaderos de la Sierra y Cañones de Guara i amb els tècnics de desenvolupament turístic i el president de l’Associació d’empresaris turístics de la comarca del Somontano. També s’ha pogut visitar la població d’Alquézar, situada dins el Parc Natural.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, ha exposat que "l’experiència de Guara serveix per veure que els Parcs Naturals són compatibles amb el desenvolupament agrícola i ramader, i en especial amb les activitats turístiques, doncs constitueix un reclam que afavoreix l’arribada de visitants”.

Aquesta visita s’emmarca en les accions que el Consell Comarcal del Pallars Jussà està duent a terme amb l’objectiu d’informar-se sobre les implicacions de la futura creació del Parc Natural del Montsec, finançades pel Servei d'Ocupació de Catalunya dins el Projecte "Treball a les 7 comarques".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació