Dissabte, 20 d'abril de 2024

El tren de la Pobla recuperarà el volum de viatges fins el Pallars

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat assegura que es recuperarà el volum de servei perdut fa quatre anys

ACN / Redacció 1 de desembre de 2015 a les 10:26

Prototip del model Stadler que circularà per la línia de la Pobla. Foto: FGC


Els dos nous trens que han de cobrir la línia de Lleida a la Pobla de Segur arribaran a Catalunya entre finals de desembre i mitjan de gener, com a molt tard, tal i com va avançar Pallars Digital i segons ha assegurat el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font. Els trens s'han fabricat a Suïssa i només cal acabar-los de configurar amb petits detalls com la col·locació dels endolls per tal que arribin al país i es puguin començar a fer les proves sobre la línia per tal que entrin en funcionament per Setmana Santa, segons les previsions.

Font ha assenyalat que amb la incorporació dels trens culminarà al 100% el traspàs d'aquesta línia a Ferrocarrils de la Generalitat i ha garantit que augmentaran "molt" els serveis entre Lleida i Balaguer però també que es recuperarà el volum de viatges fins a la Pobla de Segur, perdut fa quatre anys per motius econòmics. Amb això, ha dit Font, es vol donar resposta a la demanda dels ciutadans del Pallars que es van veure afectats per la reducció de freqüències d'aquesta línia que actualment només fa un viatge d'anada i tornada en tota la jornada per unir Lleida i la Pobla de Segur.

Si que hi ha més freqüències entre Lleida i Balaguer i la previsió és que encara augmenti més aquest servei que està inclòs a l'àrea metropolitana de Lleida. Tot plegat, també es veurà complementat amb l'autobús i un preu unificat de manera que es pugui garantir un servei intermodal.

Font ha remarcat que si el Govern ha fet "l'esforç" de comprar dos trens nous "és per millorar l'oferta" i ha afegit que amb l'arribada d'aquests es completarà un "llarg procés de traspàs" d'aquesta línia que primerament va mantenir l'operativitat per part d'Adif i Renfe però que al llarg de l'any passat, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) en va assumir la direcció.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació