Dissabte, 18 de maig de 2024

L'estació de Tavascan reclama inversions a la Generalitat

Demana a la Generalitat que s'hi impliqui econòmicament, tal i com fa amb altres estacions d'hivern

Jordi Ubach 19 de novembre de 2015 a les 17:21

L'estació demana més implicació a la Generalitat. Foto: Tavascan


L'estació d'esquí de Tavascan, al terme municipal de Lladorre, ha demanat suport econòmic a la Generalitat de Catalunya, tal i com fa amb altres estacions d'hivern del Pirineu. El complex, de propietat municipal, ha hagut d'afrontar aquest any unes despeses extra per reparar els danys que una allau de neu va ocasionar al telecadira la passada temporada d'hivern. Unes despeses difícils d'assumir per un municipi de poc més de 200 habitants.

El director de Tavascan, Marc Tomàs, lamenta que hi ha estacions del Pirineu que reben ajudes públiques milionàries per part de la Generalitat i que Tavascan, tot i sol·licitar-ho en reiterades ocasions en els darrers anys, mai ha rebut suport econòmic. Tomàs defensa que l'estació és pública i de titularitat municipal i creu que podria optar als ajuts "tal i com ho fan la resta d'estacions del Pirineu gestionades per empreses privades".

Tomàs explica que amb el suport de la Generalitat es podria evitar que l'estació hagi de tancar les seves portes cada cop que neva de manera abundant, com va passar la temporada passada. Aquestes inversions servirien per millorar els accessos a l'estació, com per exemple, adquirint noves màquines llevaneus per netejar la carretera davant una gran nevada. Tomàs afegeix que el salt qualitatiu de l'estació seria "molt important" i que repercutiria en tota la comarca.

En aquest sentit, des de l'estació també es defensa l'impacte econòmic que genera el complex en una zona petita i d'alta muntanya com és la Vall de Cardós. "Tavascan dóna feina a una trentena de persones durant l'hivern. Aquí molta gent viu dels esports d'aventura durant l'estiu i de l'estació a l'hivern. Si no podem garantir l'accés a Tavascan durant tota la temporada d'hivern, molta gent acabarà marxant", adverteix el director de l'estació. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació