Diumenge, 5 de maig de 2024

Els exemplars pallaresos s'imposen en el 8è Concurs de Cavall Pirinenc Català

10 dels 18 premis van ser per cavalls de la comarca

Redacció 18 de novembre de 2015 a les 09:19

El jurat pren nota durant el transcurs del concurs. Foto: Ajuntament d'Olot


Amb un total de 10 dels 18 premis possibles, el Pallars Sobirà s'ha imposat aquest dissabte al 8è Concurs Nacional de Cavall Pirinenc Català, que s'ha celebrat a Olot com a cloenda del 700 aniversari de la Fira de Sant Lluc. Un total de gairebé 100 animals provinents de les set comarques del Pirineu català es van donar cita al recinte firal d'Olot per a participar en aquest certamen, repartits en sis categories: sobranyes (femelles del 2014), sobranys (mascles del 2014), terçones (femelles del 2013 i sense cria), terçons (mascles del 2013), parelles (euga amb poltre del 2015) i sementals (mascles nascuts abans del 2013).

Els reconeixements pallaresos van ser els següents: en categoria sobranyes, Xeta, de Gemma Orteu, va aconseguir la tercera posició. En la categoria sobranys, el primer premi se'l va endur Solc, de Xavier Solé i el tercer va ser per Bru, de Maria Serra. En terçones, Paleta, de Bonicoi Explotacions Ramaderes SCP, es va emportar el tercer premi. En terçons, el segon i tercer premi va ser per Max, de Rafel Escolà, i Mustel, de Maria Serra respectivament. En la categoria parelles, Cigonya i Pilgreen, de Maria Serra, van acabar segons, i Kiki i Cuca, de Josep Barlabé, van ser tercers. En sementals, primera posició per Sam de Casa Pey i segon lloc per Marc, de Maria Serra.

Els jutges, com cada any, un de cada comarca van ser: Carlos Pascual (Alta Ribagorça), Pere Pascuet (Alt Urgell), Pere Tor (Cerdanya), Ramon Lladós (Pallars Sobirà), Jaume Morera (Ripollès) i Jose Enrique Arró (Vall d'Aran). Aquest concurs, de caire rotatiu i que el 2016 se celebrarà a la Vall d'Aran, esdevé un dels majors focus de projecció d'aquesta raça autòctona a la societat. La raça Cavall Pirinenc Català es va crear l'any 2008, compta amb més de 300 associats i té com a principal funció la de donar a conèixer uns animals molt apreciats tant per la carn (especialment rica en omega3 i ferro) com per la seva capacitat en portar a terme feines silvícoles i agrícoles.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació