Divendres, 26 d'abril de 2024

Nova estada a Tremp dels alumnes d'intercanvi de Saint-Affrique

L'alcalde i la regidora d'Educació han rebut els alumnes a la sala de plens de l'ajuntament

Redacció 13 de novembre de 2015 a les 17:48

Rebuda dels alumnes francesos a l'ajuntament. Foto: Ajuntament de Tremp


Aquesta divendres a la tarda l'alcalde de Tremp, Joan Ubach, i la regidora d'Educació, Maria Pilar Cases, han rebut a l'ajuntament els alumnes del Lycée Jean Jaurès de Saint-Affrique, acompanyats dels seus professors i dels professors de l'Institut de Secundària de Tremp (INS) responsables de l'intercanvi.

Es tracta d'un intercanvi escolar entre Tremp i Saint-Affrique (Aveyron-França) que se celebra des de l'any 1998 entre els alumnes de francès, en el nostre cas, i d'occità en el cas de França, de 3r i 4t d'ESO. Així, aquest grup de joves francesos va arribar ahir a Tremp i fins dijous vinent conviuran amb els seus partenaires catalans i les seves famílies. Durant l'estada faran activitats de descoberta de Tremp i la comarca del Pallars Jussà, així com una visita a la ciutat de Lleida.

Amb el temps, aquesta relació entre escolars i per tant, entre les seves famílies, ha portat als ajuntaments d'ambues ciutats a emprendre projectes de col·laboració i intercanvi d'experiències, especialment en el marc del desenvolupament local i de la cultura popular. En el decurs de l'acte l'alcalde ha manifestat la seva disposició a enfortir els lligams amb Saint-Affrique i promoure més activitats d'interès comú.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació