Divendres, 26 d'abril de 2024

64 infants del Sobirà es beneficien del nou Servei d'Intervenció Socioeducativa

El servei, impulsat pel Consell Comarcal, atén infants i adolescents en risc i dóna suport a les seves famílies

Redacció 10 de novembre de 2015 a les 10:17

El SISI s'ha posat en funcionament aquest 2015 amb un gran èxit. Foto: Consell Comarcal P. Sobirà


El Consell Comarcal del Pallars Sobirà, per mitjà dels Serveis Socials, ha posat en funcionament aquest any el Servei d'Intervenció Socioeducativa Itinerant (SISI), un servei d'atenció a la infància i l'adolescència, fora de l'horari escolar, en què es dóna resposta a les famílies amb infants de 0 a 3 anys en situació de risc, es presta un servei d'atenció diürna, un servei d'intervenció familiar, així com un acompanyament socioeducatiu per adolescents.

Aquest nou servei ofereix diferents programes de suport a les famílies i als infants en funció del nivell de risc de desprotecció que presenti cadascun dels menors. També es desenvolupen programes d'atenció als infants i els joves a nivell socioeducatiu com els programes de reforç escolar, que volen tractar i minimitzar les deficiències dels petits en aquest àmbit. El Pallars Jussà també l'ha començat a aplicar aquest 2015.

El SISI, únic per les seves característiques, té com a objectiu fer arribar aquests serveis a totes les famílies del Pallars Sobirà, i per aquest motiu s'han integrat els diversos serveis en un de sol que alhora té un caràcter itinerant per tres municipis de la comarca: Sort, Vall de Cardós i Esterri d'Aneu. Aquest 2015 ja s'han atès un total de 64 nens, 18 dels quals adolescents i la resta infants i nens. L'èxit del primer any del servei, que realitzen tres educadors de la comarca, garanteix la seva continuïtat de cara al 2016.

Els equips docents dels centres escolars del Pallars Sobirà també poden posar-se en contacte amb els Serveis Socials per adreçar usuaris al SISI, que en farà la valoració i posterior derivació. Tots els interessats es poden adreçar als Serveis Socials a través del correu electrònic o del telèfon 973.620.107.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació