Diumenge, 5 de maig de 2024

La Fira del Codony de Tremp retorna als orígens

Aquest dissabte s'ha celebrat la 14a edició amb gran afluència de públic, unes 9.000 persones segons el consistori

Redacció 2 de novembre de 2015 a les 09:15

Tremosa i Ubach visitant la fira la fira un cop inaugurada. Foto: Jordi Uriach


Tremp ha celebrat aquest dissabte una renovada edició de la Fira del Codony. Cap a les 9 del matí arrencava la 14a edició d'aquesta mostra que organitza l'Ajuntament de Tremp en col·laboració amb el Comerç Associat de Tremp (CAT), amb un esmorzar popular a base de llonganissa i allioli de codony i molta animació al centre de la ciutat.
 
A les 12 ha tingut lloc l’acte inaugural que ha presidit l'economista i diputat al Parlament europeu, Ramon Tremosa, acompanyat per l'alcalde, Joan Ubach, la regidora de Promoció Local, Anna Ritz, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, i altres autoritats del municipi i la comarca. El tall de cinta oficial ha precedit la passejada per les diferents parades de la mostra.
 
Aquesta Fira del Codony representa per a l'equip de govern un retorn als orígens d'un esdeveniment que va néixer amb l'objectiu de dinamitzar el comerç local. Es tracta d'una fira dedicada exclusivament a un producte de temporada i és l'única que s'organitza en dissabte per tal d'afavorir que els visitant a part de conèixer i comprar articles relacionats amb el producte estrella, el codony, puguin descobrir el comerç local de Tremp. Precisament per això la Fira del Codony va rebre el premi a la innovació firal l'any 2005.
 
Enguany, tots els estands que tenen cabuda al recinte firal estan vinculats amb el codony i la seva cuina. Així mateix, les activitats paral·leles organitzades per l'equip de fira de l'Ajuntament de Tremp destaquen per la promoció que fan d'aquest i altres productes de la tardor i de la Conca de Tremp i els Pallars. Ha destacat entre tots l'activitat proposada des del projecte "Al teu gust, aliments del Pallars", un taller de cuina "Pallars terra de corder" que ha ofert la Fundació Alícia i al qual han participat més de 100 persones.

A part, ha tingut lloc una xerrada i presentació del projecte Food-truck Toleràncies, una camioneta mòbil equipada amb cuina que fa arribar plats i productes elaborats amb ingredients lliures d'al·lèrgens ens zones de Catalunya on és difícil que arribin aquest tipus d'aliments; i el ja tradicional concurs d'allioli de codony, la guanyadora del qual ha estat M. Rosa Serra. El consistori ha xifrat l'assistència a l'esdeveniment en unes 9.000 persones.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació