Divendres, 3 de maig de 2024

Unes 1.200 persones presencien l'estrena del sisè festival de teatre Esbaiola't

Tres dels disset espectacles que enguany acull l'Esbaiola't es podran veure per primera vegada a l'estat espanyol | S'espera una gran afluència durant tot el cap de setmana

Pallars Digital 27 de juliol de 2013 a les 11:01
La localitat d'Esterri d'Àneu va donar ahir el tret de sortida al 6è festival de teatre Esbaiola't amb una cercavila a càrrec dels grups Kina Creu i Estarna. El públic va poder veure els espectacles Circo Pitanga del grup Somnis d'estiu i Silembloc Cie de Cirque Autoblocant. Aquest darrer és un dels tres que es podrà veure per primer cop a l'estat espanyol. Durant tot el cap de setmana es podran veure a Esterri d'Àneu 14 companyies, 17 espectacles diferents i 33 representacions. Entre els objectius del festival Esbaiola't hi ha prioritzar la qualitat dels espectacles per sobre la quantitat i programar companyies europees de renom internacional i estrenes d'espectacles a l'estat espanyol.
 
El festival, organitzat per l'Ajuntament d'Esterri d'Àneu i la companyia de Comediats La Baldufa, espera consolidar els 6000 espectadors de l'any passat i les 1.800 entrades venudes. L'origen de les companyies que actuaran a Esterri és molt variat: Catalunya (5), Aragó (1), França (4), Dinamarca (1), Suïssa/Israel (1), Bèlgica (1) i Itàlia (1).
 
Pel que fa a les estrenes a l'estat espanyol són tres: Fracasse de 12 amb espectacle ''Hop'', Cie Silembloc amb l'espectacle '' Cirque autoblocant'' i Cie kadavresky amb l'espectacle ''L'effet escargot''.
 
L'espectacle inaugural anirà a càrrec La baldufa amb l'espectacle ''Nautilus'' i la clausura amb l'espectacle ''La Gresca'' de la companyia Tirititeros de Binéfar i la música de Kina Creu.
 
El públic de l'Esbaiola't no ha deixat de créixer des de la seva primera edició l'any 2008 (2.300 persones) fins a les 6.000 de l'any passat. 
 
Pel que fa a les entrades hi ha diferents preus: abonament de 14 euros que permet veure tots els espectacles i abonament de 10 euros per l'accés als espectacles d'un dia. 
 
El finançament del festival és público-privat. Un 25% del pressupost està autofinançat pel propi públic, a traves de la compra d'entrades. Un 23% l'assumeix la col·laboració privada, de 80 petites empreses del territori que fan petites aportacions. La resta del pressupost del festival, el 52% ve d'institucions.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu, Esbaiola't