Diumenge, 5 de maig de 2024

Últims preparatius per la 14a Fira del Codony de Tremp

L'eurodiputat i economista Ramon Tremosa serà l’encarregat d’inaugurar la present edició, que se celebra aquest dissabte

Redacció 30 d'octubre de 2015 a les 09:24

La Fira de Codony omple cada any d'activitat la plaça Capdevila. Foto: Jordi Uriach


L'Ajuntament de Tremp i el Comerç Associat de Tremp (CAT) organitzen aquest dissabte una nova edició de la Fira del Codony, la mostra de tardor de la capital del Pallars Jussà dedicada a l'última fruita de la temporada, el codony. Durant tota la jornada, des de les 9 del matí i fins les 8 del vespre, la plaça Capdevila i el seu entorn, on s'aplegaran al voltant de 70 estands agroalimentaris i del comerç local, seran l'escenari de nombrosos actes amb el Codony com a protagonista.
 
Entre els expositors participants, cal destacar l'elevada presència de productors adherits a la marca "Al teu gust, aliments del Pallars", entre els quals s'hi podrà trobar embotits, formatges, mels i confitures, vins i cerveses. Pel que fa al programa d'actes, a més del popular esmorzar popular a base de llonganissa i allioli de codony, s'ha convocat novament el concurs d'allioli de codony i s'han organitzat tallers gratuïts, un dels quals sobre intoleràncies alimentàries, adreçat a nens i nenes, i un altre el en el marc de la campanya Cuina de Fira, en què la Fundació Alícia ensenyarà com cuinar amb corder.
 
A banda de les activitats relacionades amb la gastronomia i l'alimentació, també s'han organitzat demostracions d'oficis tradicionals als carrers del nucli antic i la cercavila amb els Gegants de Tremp. Així mateix, i tot aprofitant la seva estada a la capital del Jussà, Ramon Tremosa presentarà el seu llibre Let Catalonia vote, a les 19h de la tarda a l'Epicentre.
 
Completa el cartell de la fira l'obra teatral Crims, escrita pel trempolí Pau Castell i dirigida per Ramon Molins, de la companyia lleidatana Zum Zum Teatre, que tindrà lloc aquesta nit, a les 22h, a l'Espai Cultural La Lira. Les entrades anticipades es poden comprar a través de TinckTicket o a l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Tremp, de 9 a 14h.
 

Consulta el PROGRAMA D'ACTES de la Fira del Codony 2015 de Tremp

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació