Dimarts, 23 d'abril de 2024

FGC presenta les novetats de la nova temporada d'hivern

Nous webs i l'impuls a l'oferta gastronòmica dels territoris, entre les novetats més destacades

Redacció 29 d'octubre de 2015 a les 09:13

Taula de presidència amb el conseller Santi Vila i el president de FGC Enric Ticó. Foto: ACN


Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha presentat aquest dimecres a la tarda les principals novetats de la temporada 2015-2016 per a les estacions d'esquí i muntanya de les cinc estacions que gestiona FGC: La Molina, Vallter 2000, Vall de Núria, Espot i Port Ainé. Com va avançar Pallars Digital el passat dia 23, entre les novetats destaquen els nous webs de les cinc estacions, que incorporen mapes en 3D, l'impuls a l'oferta gastronòmica territorial i l'increment del domini esquiable fins a gairebé 150 quilòmetres de pistes. FGC ha invertit 8 milions d’euros per posar a punt les noves estacions per a aquesta temporada.
 
Espot i Port Ainé han llançat noves pàgines web d’última generació pensades per oferir als usuaris tota la informació sobre serveis, ofertes, activitats i esdeveniments programats, i posen a l'abast dels usuaris les tecnologies més avançades per navegar de manera més interactiva, àgil i intuïtiva. Al mateix temps, els clients d'FGC podran adquirir tots els productes i serveis a través del nou sistema de venda online disponible per a mòbils i ordinador, amb l'objectiu principal de reduir i eliminar les cues a les estacions.
 
Mapes 3D als webs de les estacions
 
Entre les particularitats més importants dels nous webs, destaca la incorporació de l'SmartMountain – SmartTrail Map, un mapa 3D que s'adapta a les demandes dels visitants. Aquesta nova tecnologia representa un gran pas endavant en relació amb els mapes tradicionals, ja que incorpora sistemes interactius que permeten la personalització de l'ús. Gràcies a aquest nou sistema es pot donar resposta a totes les necessitats del nou perfil d'usuari hiperconnectat a la xarxa, el qual és un gran consumidor d'informació i està acostumats a obtenir informació contextualitzada en temps real.
 
Aquests nous mapes 3D representen un gran avantatge, tant pel que fa a l'experiència dels usuaris, com a nivell tècnic. D'una banda, de cara a l'usuari final, els Mapes de Neu i Muntanya són més realistes, permeten una navegació àgil i intuïtiva per les cinc estacions, tant a l'hivern com a l'estiu, i permeten conèixer tota l'oferta de pistes, remuntadors, rutes a peu, curses virtuals i serveis que s'hi poden trobar.
 
D'altra banda, a nivell tècnic cal destacar que es tracta de mapes interactius 3D multiplataforma: web, mòbil i pantalla tàctil, amb múltiples aplicacions. Aquests mapes estan disponibles tant per a ordinadors com per a telèfons intel·ligents o tauletes. A més, mostren informació en temps real (webcams, pistes i remuntadors oberts, meteorologia, etc. ) i són compatibles amb les apps oficials de les estacions on, per exemple, es poden veure fotografies geoposicionades realitzades per la mateixa comunitat dins dels dominis.
 
Gastronomia i territori, l'aposta per l'slowfood i els productes km 0
 
Les estacions de muntanya del Grup FGC volen conjugar gastronomia i neu, creant sinèrgies amb els productors locals, promovent els productes de km 0 de les diferents destinacions i el moviment slowfood. En aquest sentit, aquesta temporada s’ha creat una nova línia de productes Gran Reserva pensats per al públic veterà.
 
Novetats a les estacions d'esquí i muntanya
 
Durant l’acte de presentació, celebrat a l’antiga fàbrica Moritz, també s’han presentat les novetats més destacades de les 5 estacions d’FGC per a la nova temporada d’hivern 2015-2016. Les noves pistes i les millores en la reordenació han permès incrementar el domini esquiable fins a gairebé 150 quilòmetres de pistes.

Pel que fa a Espot i Port Ainé, les novetats són la remodelació d'una gran part de les habitacions de l'Hotel Port Ainé 2000, així com millores en la seguretat a les pistes, gràcies a la instal·lació de paravents, nous matalassos, xarxes i balises. També s'han fet millores de remodelació i condicionament del traçat de la pista de tubbing i de la pista de trineus al Parc Lúdic d'Espot.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació