Divendres, 3 de maig de 2024

Èxit d'assistència tot i l'escassetat de bolets a la Boletus d'Isona

L'escriptor Pep Coll ha estat el pregoner i el conseller d’Agricultura Jordi Ciuraneta, el polític convidat

Redacció 26 d'octubre de 2015 a les 09:42

Els alumnes de l'Escola AESO a la Plaça Bisbe Badia. Foto: Ajuntament d'Isona


Aquest diumenge s'ha celebrat a Isona la 13ª edició de la Boletus, la fira del Bolet d'Isona. Tot i l'escassetat de bolets, la fira ha comptat amb una elevada assistència de públic i amb 50 expositors, entre agroalimentaris, artesans i associacions que han pogut oferir els seus productes. Ja ben d'hora al matí, els carrers d'Isona i sobretot la Plaça Bisbe Badia s'han començat a omplir de visitants que esperaven gaudir de totes les activitats que hi havia programades per enguany.

L'ambient s'ha començat a animar a les 10:30h del matí quan les penyes de boletaires i els nens de l'Escola AESO han fet la seva entrada a la Plaça Bisbe Badia, acompanyats d’una animació espectacular amb el grup de percussió de la Colla de Diables Lo Peirot de Tremp. Seguidament, s’ha realitzat la inauguració de la Fira a càrrec de l’escriptor lleidatà Pep Coll, que ha aprofitat l’ocasió per presentar el seu darrer llibre Guia dels indrets mítics i llegendaris del Pallars Jussà. El conseller d’Agricultura, Jordi Ciuraneta, ha estat el polític convidat. Ciuraneta ha explicat que Catalunya té una llarga tradició micològica: "la gent menja bolets, coneix diverses maneres de cuinar-los, els distingeix i va a collir-ne. Els bolets són un catalitzador emocional important i són estimats fins al punt de constituir un àpat especial a les taules catalanes". 

A partir de les 11:00 s'ha pogut visitar l'exposició de bolets, realitzada a partir de les moltes espècies de bolets recollides a la sortida als boscos dels voltants d'Isona que es va fer el dia anterior amb la micòloga Laia Ribas, Presidenta de l'Associació Catalana de Micologia.

Enguany, com a novetat, hi ha hagut un taller de cuina amb bolets i corder a càrrec de l’associació APAT i patrocinat per "Pallars Terra de Corder". Paral·lelament, els visitants, especialment els més menuts, han pogut gaudir de la presència d'un tancat amb ovelles i corders, que també ha estat una novetat introduïda en la 13ª Boletus.
 

La 13a Fira Boletus ha tingut molts visitants. Foto: Ajuntament d'Isona


Més tard s'han donat a conèixer els guanyadors del concurs Boletus, un dels més esperats pel públic. Com cada any hi ha hagut diversos premis: a la cistella de bolets comestibles més variada, cistella de bolets tòxics més variada, bolet més gros, 1r i 2n premi a la cistella de bolets més elaborada, 1r i 2n premi a la cistella més original, així com un premi especial del micòleg. Com en l’anterior edició de la fira, els premis s’han repartit en dues categories: individual i penyes. Les diferents penyes de boletaires que s’han format a Isona arran d’aquest concurs, han estat les encarregades de donar l’animació adient, conferint-li un gran ambient festiu al concurs.

D’altra banda, els restaurants del municipi d’Isona i Conca Dellà han ofert una sèrie de menús especials amb plats que tenien els bolets com a ingredients principals. Els visitants de la fira han estat sorpresos amb la presència d’en Quim Masferrer, "El Foraster" de TV3, que ha estat gravant imatges pel programa que està preparant sobre el municipi d’Isona i Conca Dellà.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació