Dilluns, 29 d'abril de 2024

Bones xifres a les estacions d'Espot i Port Ainé durant l'estiu

Les estacions ja preparen la nova temporada d'esquí, que es presentarà el 28 d'octubre

Redacció 7 d'octubre de 2015 a les 09:33

Imatge de la cota 2.000 de l'estació d'esquí de Port Ainé. Foto: ACN


Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha tancat la temporada d'estiu 2015 amb un balanç molt positiu a les seves destinacions turístiques. Així, entre juliol i setembre s'han registrat fins a 202.155 visitants a 4 de les destinacions del Grup i s'han generat fins a 182 llocs de treball indirectes. La major afluència de clients ha estat possible gràcies al reforçat programa d’activitats planificat per totes les estacions del grup FGC: La Molina, Vall de Núria i Vallter 2000. Les dues estacions del Pallars, Port Ainé i Espot, a diferència de l'any passat, també han obert les seves portes i han rebut un gran nombre d'excursionistes.

Per la seva banda, des del mes de juny, Espot compta amb el primer Centre Trail Running dels Pirineus i de l'Estat. La nova instal.lació ofereix fins a 7 circuits senyalitzats a diferents alçades. Gràcies a aquest nou centre, els esportistes poden millorar la seva forma física. Entre els itineraris que es proposen, destaca el quilòmetre vertical, ruta que surt des d’Espot i finalitza molt a prop del Refugi Josep Mª Blanc. Finalment, és important destacar l'Itinerari de la Corona del Pallars: un repte d’uns 150 quilòmetres i amb 4.500 metres de desnivell positiu que surt de l'Sport Center i acaba a Port Ainé.

S'augura una bona temporada pel Tren dels Llacs

El Tren dels Llacs, per la seva banda, es consolida un any més com a oferta complementària a les activitats que es poden realitzar a les destinacions de turisme i muntanya del grup, quan encara falta un mes per al tancament de la temporada. Fins el moment, han pujat al tren un total de 5.813 passatgers, una xifra ja superior a la de la temporada passada. 
 
Tot preparat per la temporada d'hivern 2015/2016
 
Un cop finalitzada la temporada d’estiu, les destinacions de turisme i muntanya del Grup FGC ja estan enllestint els últims detalls de cara a la temporada d’hivern. El proper dia 28 d'octubre Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya presentarà la temporada d'hivern 2015/2016, on anunciarà totes les novetats i activitats que es trobaran els visitants a les destinacions del grup durant tot l’hivern.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació