Dimarts, 7 de maig de 2024
esports

Álvaro Lafuente i Jesús Ibarz repeteixen victòria al Rally Terradets

L'organització va homenatjar Eduard Ribes i Josep Vidal, aperturistes de la quarta via del congost

Redacció 23 de setembre de 2015 a les 10:42

El podi de la classificació general, en l'entrega de trofeus. Foto: Rally Terradets


La immensitat de les parets del Montsec ha acollit aquest darrer cap de setmana una cinquantena d'escaladors d'arreu del món per participar al Rally La Sportiva 12h Escalada Terradets, una prova d'escalada que enguany arriba ja a la seva 6a edició. La trobada va començar la tarda del divendres amb la recepció dels participants, acompanyants i amics i l'estrena de la pel·lícula Siberia, escalada en gel a la frontera llunyana amb la presència de l'alpinista rus Ivan Temevev, acompanyat pels altres 3 protagonistes d'aquesta activitat, Anton Fontdevila, Xavi Pérez Gil i Rafa Vadillo.

El dissabte va començar puntual a les 8 del matí amb 21 cordades preparades per afrontar la marató d'escalada durant 12 hores. Al final del dia la emoció es va anar accentuant ja que 3 cordades es disputaven la primera posició, posant-li molt difícil la victòria als guanyadors de l'any passat. Al final i per només 1 punt, com ja va succeir llavors, la cordada formada per Jesús Ibarz i Álvaro Lafuente es va tornar a fer amb la victòria per davant dels andalusos Pedro Soto i Carlos Hernández, seguits dels balears Félix Sánchez i Xisco Cifre.

En noies, l'EPAF Les Filles, l'Equip Femení d'Alpinisme creat per la Federació Francesa (FFMA), es van disputar les primeres places pràcticament entre elles, imposant-se Nadia Royo i Lara Amorós a les seves companyes Nadia Rosell i Blanca Castro. Això no va impedir que les incombustibles valencianes Rosa Real i Yudit Royuela es colessin en la tercera posició ex-aequo compartint posició amb les EPAF, Camille Turries i Tereza Bautzova.

En cordades mixtes, el resultat final també va mantenir l'emoció fins gairebé al final, amb la parella formada per Isa Pozo i Jaume Oliva enllaçant les 3 parets del Ral·li (Regina, Bagasses i Amanita), aconseguint a més una excel·lent 4a posició també a la general. Estefania Barreda i Dani Celma no l'hi van posar fàcil, fent-se amb la segona plaça mixta i 6a de la general. El podi el va tancar la parella russa d'Elena Temerev amb Ivan Temerev, que es van col·locar també 7ens a la general empatats a punts amb l'única cordada de veterans que participava, formada per Carlos Tudela i Gonzalo Panzano.

Diumenge al matí va tenir com a protagonista l'homenatge que l'organització havia preparat als aperturistes de la quarta via que es va obrir al Congost de Terradets. El 20 d'octubre de 1972, Eduard Ribes i Josep Vidal arribaven al cim de la Roca Regina després de superar l'Aresta que des de llavors porta el seu nom: Aresta Ribes-Vidal. Un relaxat i interessant col·loqui on els homenatjats van explicar les anècdotes d'aquella primera escalada i en general de l'escalada en aquests difícils anys.

El 6è Rally 12h Escalada Terradets ha comptat amb el patrocini principal de La Sportiva, la col·laboració de Camp, Cassin, EpaPlus, Diputació de Lleida i el suport de Beal, Ferrino, Google, Elephant Slack Line, Federació Catalana (FEEC), la botiga GR Zero i la infraestructura de l'Hotel Terradets. El Rally de Terradets ha estat la tercera prova de la Lliga de Ral·lis d'Escalada de la Federació Espanyola (FEDME).

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació