Dijous, 2 de maig de 2024

Puigmaçana es mobilitza contra la construcció d'una granja de porcs

La granja, de 12.000 porcs, s'ubicaria al terme de Talarn però a només 400 metres de Puigmaçana | Creada la plataforma «Salvem Puigmaçana», que ja compta amb suports

Jordi Ubach 25 de setembre de 2015 a les 13:21

Terrenys on, segons la plataforma, s'instal·laria la granja. Foto: Salvem Puigmaçana


Els veïns del poble de Puigmaçana, al terme municipal de Castell de Mur, han iniciat des de fa unes setmanes un seguit de mobilitzacions en contra de la construcció d'una granja de més de 12.000 porcs en uns terrenys que, tot i pertànyer al terme municipal de Talarn -a sis quilòmetres del nucli-, s'ubicarien a escassos 400 metres de Puigmaçana. Els veïns i veïnes, que compten amb el suport de l'Ajuntament de Castell de Mur, lluiten per evitar que la Generalitat doni els permisos per construir-la, ja que creuen que suposarà pudors, sorolls i limitarà la instal·lació d'altres explotacions ramaderes.

Entre les accions de protesta, figura una recollida de signatures sota el lema 'Salvem Puigmaçana'. Fins el moment, ja s'han recollit 112 adhesions a través de la plataforma Change.org. Els promotors d'aquesta petició distribueixen també fulls de firmes per demanar suports. A més, l'ajuntament va acordar en ple una moció en contra de la construcció de la granja, amb consens entre govern i oposició.
 

Plataforma Salvem Puigmaçana


L'Ajuntament de Talarn, per la seva banda, assegura que es veurà amb l'obligació de tramitar la petició de llicència dels promotors de la granja, en el cas que compleixi tots els requisits.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació