Dissabte, 4 de maig de 2024

Rialp plora la mort de Josep Farrero. Moltes gràcies per la teva generositat

Redacció 18 de setembre de 2015 a les 10:15
Dimecres a la tarda els veïns de Rialp vàrem rebre una trista notícia: en Josep Farrero, veí de Rialp de 92 anys, va traspassar. Com a alcalde de Rialp tinc la necessitat d'escriure aquestes paraules de record i de fer un reconeixement públic en memòria del Josep, ja que en vida mai no va voler rebre cap tipus d'homenatge ni de reconeixement. El seu germà Salvador l'acompanyà sempre en aquesta actitud de discreció, demostrant el tipus de persones que són, senzilles, treballadores i lluny de ser protagonistes ni el centre d'atenció.

El senyor Josep en la seva joventut va ser paleta al poble i d'aquí que amb molt de carinyo recordo que en cada obra que es feia al municipi, ja fos d'un particular i en especial de l'Ajuntament, en feia un seguiment diari i després ens trobava per comentar si li agradava o les coses a millorar.

En Josep vivia amb el seu germà petit, en Salvador, que el cuidava i que l'acompanyava a tot arreu. Un dels costums que tenien és que cada diumenge sortien a dinar plegats pels restaurants de la comarca, sempre i tots els diumenges de l'any.

L'última conversa que vaig tenir amb ell va ser aquest passat 11 de setembre a les 11 del matí. Va ser una visita seva a l'Ajuntament per tractar qüestions particulars dels germans, i en preguntar per la seva salut, em va respondre que estava constipat i fluix de forces, que no estava massa fi. No li vaig donar massa importància perquè conec el seu tarannà i sé que és una persona valenta i n'ha passat de tots colors.

En Josep, ha estat i serà recordat pels veïns de Rialp per moltes coses, però per damunt de tot, per la seva generositat. I com alcalde de Rialp vull expressar la gratitud de tot un poble envers aquests germans, els germans Josep i Salvador Farrero, que ara fa uns anys van posar a disposició de l'Ajuntament de Rialp el patrimoni de tota la seva vida per donar-lo per a la gent gran del municipi.

Aquest acte de generositat sense precedents i carregat de bondat, es va traduir en una donació de 700.000 euros que es destinaren a construir un equipament per a la nostra gent gran. Vàrem convenir amb els germans Farrero d'edificar 10 pisos tutelats per a persones grans i sense dependència, i d'aquesta manera, els dos germans, amb mes de 90 anys cadascun van fer de promotors i iniciaren aquest projecte carregats d'il·lusió. 
 

Estat actual dels pisos tutelats promoguts pels germans Farrero. Foto: Ajuntament de Rialp


Les obres, un any després d'iniciar-se, es troben en el seu punt final. Però aquest dijous Rialp ha despertat amb una immensa tristor, i és que amb el seu traspàs en Josep Farrero ja no podrà veure finalitzada amb nosaltres l'OBRA DE LA SEVA VIDA, però tenim el ple convenciment que ho farà des del cel.

Josep, desitgem i demanem que el teu germà Salvador tingui molta salut per poder finalitzar el que junts vareu començar i que ell pugui inaugurar i rebre els honors que us mereixeu amb els pisos tutelats GERMANS FARRERO, llegat aquest que és un exemple de generositat i estima al nostre poble i que esperem que s'encomani  i doni peu al naixement d'altres iniciatives amb el tarannà altruista demostrat pels GERMANS FARRERO. 

Descansa en pau i recorda que des d’allà on siguis Rialp mai no oblidarà la teva generositat, simpatia i que sempre et tindrem en el nostre record.

Gerard Sabarich i Fernàndez-Coto 
Alcalde de Rialp

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació