Divendres, 3 de maig de 2024
eleccions 27-s

​La Junta Electoral notifica als consistoris la prohibició de col·locar estelades

Requereix per escrit als consistoris denunciats que compleixin "fil per randa" els acords

ACN / Jordi Ubach 16 de setembre de 2015 a les 10:50

L'estelada a l'edifici de l'Ajuntament de Tremp després del ple d'investidura. Foto: Jordi Ubach


La Junta Electoral Central ha fet pública una resolució en la qual notifica a un seguit de municipis, entre els quals s'hi troben els de Tremp i la Pobla de Segur, la prohibició de col·locar estelades i símbols independentistes en edificis públics i locals electorals, i requereix per escrit als ajuntaments denunciats per aquest motiu que compleixin "fil per randa" els acords i s'abstinguin de realitzar qualsevol acte prohibit per la JEC.

L'organisme ha pres aquesta decisió arran de les diverses denúncies presentades del PP de Lleida sobre l'actuació dels dos ajuntaments pallaresos, però també dels consistoris d'Alcarràs, les Borges Blanques, Guissona, Rosselló, Puigverd de Lleida, Almenar o Torrefarrera. A la Pobla de Segur l'estelada penja de la façana del Molí de l'Oli des de l'any 2007. Segons apunten fonts del consistori, encara no s'ha rebut cap notificació per part de la Junta Electoral Central i, per tant, no s'ha pres una decisió al respecte.

Aquesta resolució no afecta, en canvi, l'estelada instal·lada fa una setmana a la Plaça Països Catalans de Tremp, ja que no es troba en edifici públic ni en cap espai cedit a la Junta Electoral. Segons l'alcalde, Joan Ubach, la notificació rebuda fa referència a l'estelada que s'ha col·locat "puntualment" a l'edifici de l'ajuntament durant la festa major o per celebrar el canvi de govern i que, per tant, "no s'incompleix la sentència".

La Junta Electoral Central afirma també que durant els períodes electorals "els poders públics estan obligats a mantenir estrictament la neutralitat política i, per tant, han d'abstenir-se de col·locar en edificis públics i locals electorals símbols que puguin considerar-se partidistes, i han de retirar els que s'hagin pogut col·locar abans de la convocatòria electoral".
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació