Dissabte, 20 d'abril de 2024

La Via Lliure desborda la Meridiana de Barcelona

El punter ha recorregut els cinc quilòmetres del traçat conduït per un grup d'esportistes i per l'emoció dels participants | Més d'un miler de pallaresos participen a la manifestació més multitudinària

Redacció 11 de setembre de 2015 a les 21:51
La Via Lliure a la República Catalana, la quarta mobilització massiva consecutiva, ha desbordat totes les previsions. Jordi Sànchez, president de l'Assemblea Nacional Catalana, ha xifrat la participació en dos milions citant les estimacions de diversos mitjans. La Guàrdia Urbana de Barcelona, per la seva banda, ha rebaixat la dada a 1.400.000 persones i la delegació del govern espanyol entre 550 i 720.000. Tanmateix, més enllà del ball de xifres la Meridiana ha quedat totalment desbordada i el metro –sobretot la línia 1– ha quedat col·lapsat i ha deixat alguns dels assistents sense poder-hi arribar.

El punter ha arribat a les portes de la Ciutadella, al punt final del recorregut de la Via Lliure a la República Catalana, pràcticament a les sis tocades de la tarda. Han estat tres quarts d'hora de dinamisme, de composició cromàtica i d'emoció dels milers i milers de persones que n'han resseguit el desplaçament des de la Sagrera, a l'encreuament del carrer de Rosselló-Pòrcel amb la Meridiana, fins a l'escenari situat a tocar del Parlament de Catalunya.

Els assistents a aquesta mobilització que, un any més, han sobrepassat totes les expectatives, han omplert a vessar els trams de la Via Lliure i s'han hagut d'encabir en molts carrers i zones adjacents. També han demostrat tenir ben apreses les instruccions dels organitzadors, de l'Assemblea Nacional Catalana i d'Òmnium Cultural. A mida que el punter ha anat passant pels diversos trams, els múltiples punterets han anat dibuixant una marea de colors, des del groc fins al taronja. Uns colors que simbolitzaven els diversos camps en què els promotors d'un estat propi volen incidir. Des de la democràcia fins a la cultura i l'educació.

Després de completar aquests 5.000 metres, el punter ha tocat l'escenari, on ha quedat estacionat, enmig de les notes de la mítica "Venim del nord, venim del sud", tal com estava previst. Ha estat després de rebre una allau d'aplaudiments, de crits d'independència, d'agitació d'estelades, d'alçades de castells i de múltiples maneres d'expressar el suport al procés que les organitzacions i partits independentistes s'han proposat de tirar endavant, amb la fita de les eleccions del 27 de setembre a l'horitzó més immediat.
 

El Pallars, present un any més

Com ja va passar amb la 'V' de l'any passat, amb la Via Catalana per la Independència que va creuar fa dos anys el país de nord a sud en forma de cadena humana, i tres anys més tard de la multitudinària manifestació de la Diada del 2012, els pallaresos han respost, una vegada més, a la crida de l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural.

Segons dades recollides de les delegacions territorials de l'ANC del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, uns 1.300 pallaresos s'han desplaçat aquest divendres a la capital catalana per participar a la Via Lliure. En total, han estat 10 els autocars pallaresos que han fet acte de presència, als quals s'hi han de sumar totes aquelles persones que han viatjat amb cotxe particular.

 

Els vídeos més espectaculars de la Via Lliure a la República Catalana

FOTOS Les impressionants imatges aèries de la Via Lliure a la Meridiana

El ressò de la Diada Nacional, a la premsa internacional

Totes les notícies de la Via Lliure a la República Catalana

Totes les galeries de fotos de la Via Lliure a la República Catalana

Totes les galeries de fotos de la Diada Nacional arreu del territori

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació