Divendres, 3 de maig de 2024
esports

«La Vuelta» creua aquest dijous el Pallars Jussà

La CUP reparteix un miler de banderes independentistes per rebre els ciclistes a Lleida | Trànsit demana que s’adeqüi la mobilitat als horaris del pas de la prova esportiva

Àlvar Llobet / Jordi Ubach 2 de setembre de 2015 a les 12:58

La Vuelta 2015 passa pel Pallars. Foto: La Vuelta


Tot a punt al Pallars Jussà perquè la Volta Ciclista a Espanya torni a recórrer les seves carreteres. Serà aquest dijous durant l'etapa 12 del recorregut, que tindrà com a punt de sortida la localitat andorrana d'Escaldes-Engordany i amb arribada a Lleida. Serà l'etapa posterior a la que es disputa avui a Andorra, una de les "més dures de la història" segons la mateixa organització, amb sis ports de muntanya.

Els ciclistes passaran pel Coll de Bóixols i el Coll de Faidella, Isona, Conques, Figuerola d'Orcau, Gavet de la Conca i Cellers, per emprendre direcció Balaguer i Lleida. Un dispositiu de seguretat regularà el trànsit durant el temps que duri la prova. Es calcula que l'afectació viària al Pallars se situï entre les 14:45h i les 16h de la tarda, cap inconvenient per aquells aficionats al ciclisme que vulguin veure en acció corredors com Alejandro Valverde, el Purito Rodríguez, Nairo Quintana o Chris Froome.

Concretament la cursa, amb un recorregut de 173 quilòmetres, provocarà la restricció dinàmica de vies principals de la xarxa viària lleidatana com l’N-145 a la Seu d’Urgell, la C-14 a Organyà, la C-13 a Camarasa i la C-12 a Balaguer, a més d’altres vies locals com l’L-551, la C-1412bz, l’LV-9123 i l’LV-9047. Trànsit demana que s’adeqüi la mobilitat als horaris del pas d’aquesta prova esportiva. A més, durant el recorregut de la prova es preveu que hi hagi retencions puntuals a les vies de la xarxa viària que connecten amb els trams restringits pel pas de la Vuelta.
 
Pel seu perfil, la 12a etapa serà una de les últimes oportunitats pels velocistes. Tot i que seguirà quedant molta prova per endavant, les forces podrien començar a acusar l'esforç de la duríssima jornada anterior. La 70a edició de "la Vuelta" va arrencar el 22 agost de Puerto Banús i finalitzarà a Madrid, on el 13 de setembre es coronarà el vencedor de l'edició d'enguany, que compta amb nou finals en alt, tots ells inèdits.

La CUP crida a omplir d'estelades l'etapa

La CUP-Crida pretén que el final d'etapa es converteixi en una marea d'estelades. Per fer possible aquesta fita, la formació ha repartit per la ciutat de Lleida un miler de banderes independentistes, i crida a la ciutadania a brandar-les durant l'etapa, que serà retransmesa per Televisió Espanyola.
 

Membres de la CUP-Crida, amb les estelades Foto: CUP-Crida


La ciutat de Lleida, que ha preparat un gran dispositiu per acollir aquesta competició esportiva, serà de nou epicentre de la Vuelta amb l’arribada a Prat de la Riba i Ricard Vinyes, una etapa que s’iniciarà a Andorra i finalitzarà a Lleida amb un recorregut total de 172,5 quilòmetres que passa majoritàriament per diferents indrets de la província lleidatana.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació