Dissabte, 27 d'abril de 2024

L'ampliació d'Aigüestortes per la Vall Fosca, més a prop

Santi Vila visita la Vall Fosca i demana el "suport suficient" per tirar endavant l'ampliació el 2016

ACN / Redacció 28 d'agost de 2015 a les 13:02

La Vall Fosca serà porta d'entrada al Parc Nacional d'Aigüestortes. Foto: Territori


El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha visitat aquest dijous la Vall Fosca i el Parc Nacional d'Aigüestortes durant la seva estada de tres dies pel Pirineu, iniciada aquest dimecres al municipi de Tremp. Vila ha anunciat que treballarà per fer realitat l'ampliació del Parc Nacional d'Aigüestortes pel 2016, reclamada per l'Ajuntament de la Torre de Capdella. L'ha definit com un "projecte ambiciós" que suposarà una nova porta d'accés a l'espai des del Pallars Jussà.

El conseller ha emmarcat la visita amb l'objectiu de comprovar fins a quin punt el projecte d'ampliació del parc és "desitjat" i té "suport suficient". Així mateix, Vila ha assegurat que el Departament de Territori i Sostenibilitat "escoltarà amb l'ànim d'atendre" les al·legacions presentades per alguns ajuntaments. "Sense consens, aquest tipus de projectes no funcionen", ha reblat.

Paral·lelament, també ha explicat que el Govern ha impulsat la redacció d'un pla director urbanístic per a la desclassificació de sòl catalogat per activitats econòmiques o residencials que, "ni a curt, ni a mitjà, ni a llarg termini tindrà cap tipus de demanda", ha explicat el conseller. Així mateix, ha posat d'exemple la Vall Fosca, on hi ha una "ferida concentrada per un projecte" que està sense concloure.

"No" a les curses de muntanya

En un altre ordre de coses, Vila es va mostrar contrari que el Parc Nacional d'Aigüestortes aculli curses de muntanya, tal com havien sol·licitat els ajuntaments d'Espot i la Vall de Boí. "Tot es pot discutir, però el reconeixement de Parc Nacional és el màxim nivell de protecció i hem de donar prioritat a la conservació", va concloure.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació