Divendres, 3 de maig de 2024

​El curtmetratge «Whale Valley», guanyador del 4t Mostremp

El film "Crevette" ha estat el preferit del públic d'una mostra que creix any rere any

Redacció 24 d'agost de 2015 a les 11:06

El Mostremp ha finalitzat amb un notable creixement de públic. Foto: Jordi Uriach


Whale Valley, que narra la dramàtica vida de dos germans que viuen en un fiord islandès, s’endú el trofeu Terradets de la quarta edició del Mostremp, cinema rural al Pallars. El treball acurat dels dos intèrprets protagonistes del curtmetratge ha estat clau per a que el jurat es decantés per concedir el premi dotat amb 2.000 euros i patrocinat per Bodegues Torres, al director islandès Gudmundur Arnar. 

El francès Crevette, de la directora Sophie Galibert, ha estat el film més votat pels assistents a les diferents projeccions, fet que l’ha portat a guanyar el premi de 1.000 euros que atorga el públic. Pel que fa a la secció Pallars&Ribargorça, el jurat ha destacat el valor de tots els curts presentats, i en especial d'El cel fosc del Pallars, de Xavier Palau, un audiovisual que mostra la impressionant riquesa del cel pallarès, reconegut per la UNESCO amb la denominació de cel starlight. 

La cinta El silenci de les paraules, dels alumnes de l’Escola Vall Fosca, ha estat la guanyadora del guardó infantil, adreçat a menors de 12 anys. A més, el jurat d’aquesta secció ha volgut fer una menció especial al curt Tornem al Passat, dels alumnes de l’Escola Aeso d’Isona. En el premi juvenil Víctor del Val, la vencedora ha estat Ànima, del trempolí Adrià Ibañez. 
 

El Mostremp s'ha consolidat definitivament en la seva 4a edició. Foto: Jordi Uriach


Els organitzadors de la mostra valoren molt positivament el creixement de públic experimentat en aquesta edició, en que han passat pel cinema La Lira de Tremp més de 1.500 persones. L’alcaldessa en funcions de Tremp, Maria Pilar Cases, ha destacat la internacionalitat de la mostra, fet que contribueix a "ubicar Tremp en el mapa". Així conclouen els actes d'un certamen que durant l'agost ja havia projectat curtmetratges a vuit localitats dels dos Pallars.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació