Divendres, 3 de maig de 2024

La producció local, protagonista de la segona jornada del Mostremp

Aquest divendres es projectaran quatre curtmetratges de la secció 'Pallars&Ribagorça' i set dels que competiran a la secció oficial

Redacció 21 d'agost de 2015 a les 11:26

Un divertit toc de glamour i expectació va precedir la inauguració d'ahir. Foto: Jordi Uriach


El cinema local pren protagonisme en aquesta segona jornada de la mostra. Els quatre treballs que es projectaran tenen el Pallars com a fil conductor i representen una aproximació a diferents gèneres cinematogràfics; des de la ficció (Dins la fosca) fins a l’ús de tendències actuals, com el time-lapse (El cel fosc del Pallars) passant pel documental (Valadredo) i la publicitat (Collegats). Aquests curts representen alguns dels valors patrimonials del Pallars, com ara el paisatge, la denominació de cel starlight o la recuperació de la memòria històrica.

Per la seva banda, tindrà lloc la primera projecció dels curts finalistes de la secció oficial, que opten a guanyar el premi del jurat dotat amb 2.000 euros, patrocinat per Bodegues Torres.  En aquest primer acte es veuran els drames Wut (Catalunya, 2014) i Julia (Colòmbia, 2014), els existencialistes Poor Sailor (Espanya, 2014) i Whale Valley (Islàndia/Dinamarca, 2013), el fals documental El juego del escondite (Espanya, 2015), l’humor àcid de Timber (Suïssa, 2014) i l’estiuenca i tendra Crevette (França, 2013).

Però no tot és cinema al Mostremp. Les interioritats del còmic han vist la llum aquest matí en un col·loqui a la Biblioteca Maria Barbal amb Manel Barceló i Mariel, guionista i il·lustradora de la tira còmica la Mamen, un mite eròtic per a tota una generació de lectors de la revista El Jueves. L'activitat, però, serà complerta avui amb la presència del duet jazzístic Món&Babu i del mag poblatà Ori, el mag. La festa del cinema tindrà lloc a l'Hotel Terradets de Cellers.
 

El director de Mostremp, Lluís Roy, durant el seu discurs, amb Aranda i Ubach. Foto: Jordi Ubach


Ahir, la inauguració

Ahir dijous va tenir lloc la inauguració del Mostremp, conduïda per l'actor trempolí Blai Castell i el poeta Albert Puiggrós, on van assistir-hi unes 300 persones. En l'acte, hi van participar l'alcalde de Tremp i diputat provincial, Joan Ubach, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda i el director de Mostremp, Lluís Roy. Ubach va destacar que el Mostremp "ja s'ha convertit en un actiu cultural per la ciutat". El toc d'humor el va portar la teatralització del grup Teatremp.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació