Divendres, 3 de maig de 2024

Tremp, capital mundial del cinema rural

La 4a edició del Mostremp arrenca avui amb més de 40 curtmetratges de 8 països diferents, amb el món rural com a fil conductor

Redacció 20 d'agost de 2015 a les 12:36

El Mostremp ja és un referent mundial en cinema rural. Foto: Mostremp


Aquest dijous comença una nova edició del Mostremp, cinema rural al Pallars, que arriba al cinema la Lira de Tremp després de portar els seus curtmetratges a vuit localitats del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà durant l’estiu. El 4t Mostremp s'inaugurarà amb una projecció del documental Camí a l’escola, del director francès Pascal Plisson, que narra l’extraordinària història de quatre nens de diferents indrets del món que han de superar autèntiques odissees per arribar a la seva escola.

El festival seguirà divendres amb projeccions de de curtmetratges del Pallars i la Ribagorça que competiran per endur-se el guardó d’aquesta secció del Mostremp, que enguany amplia la dotació del premi fins a 500 euros, en una clara aposta pel territori. També divendres tindrà lloc un col·loqui amb Manel Barceló i la Mariel, guionista i il·lustradora de la Mamen, la popular vinyeta de El Jueves. La jornada acabarà amb la festa del cinema a l’Hotel Terradets, amb l’actuació del duet de jazz Món&Babu i d’Ori el mag. 


El dissabte tindrà lloc la projecció dels catorze curts de la secció oficial que competiran pel trofeu Terradets al millor curtmetratge atorgat pel jurat oficial que enguany està presidit pel crític de cinema Quim Casas, i completat per l’actor Manel Barceló, pel coordinador del festival Som Cinema Francesc Peleato i l’actriu Annabel Castán. El públic també escollirà el seu guanyador. Els curts han estat seleccionats d’un total de 125 presentats a concurs.

El cinema per a joves estarà representat per la pel·lícula finalista als Oscar®, La canción del mar, inspirada en una llegenda irlandesa. Diumenge també es podran veure els curts finalistes del premi infantil (menors de 12 anys) i juvenil Víctor del Val per a joves de fins a 18 anys. Aquest anys s’hi ha presentat més de trenta curts de tot Catalunya. El diari Pallars Digital és, un any més, el mitjà oficial de la mostra.
 

AGENDA: Consulta el programa d'actes del Mostremp 2015


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació