Dimarts, 30 d'abril de 2024

Endesa renova el telecontrol de la subestació de Llavorsí

Amb l'objectiu de millorar el servei elèctric del Pallars Sobirà

Redacció 20 d'agost de 2015 a les 12:18

Imatge de la subestació elèctrica de Llavorsí. Foto: Endesa


Endesa ha finalitzat recentment treballs de renovació tecnològica a la subestació de Llavorsí amb l’objectiu d’incrementar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric als prop de 1.400 clients que depenen d’aquesta infraestructura, els quals es troben repartits en deu dels quinze municipis que té el Pallars Sobirà: Alins, Esterri de Cardós, Farrera, la Guingueta d’Àneu, Lladorre, Llavorsí, Rialp, Soriguera, Tírvia i Vall de Cardós.

L’actuació, que ha suposat una inversió de 30.000 euros, aportats íntegrament per la companyia, ha consistit a instal·lar un nou sistema de telecontrol, que mitjançant els equips d’actuació remota i un sistema de comunicacions permet accionar a distància els dispositius de maniobra des del Centre de Control que la Companyia té a Barcelona. Aquesta característica permet evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències, ja siguin pròpies o derivades de l’acció d’agents externs. D’aquesta manera s’estalvia temps en la localització d’avaries i s’agilitza, en molt, la resolució i el temps d’interrupció del subministrament elèctric.

Els treballs, que formen part dels plans d’inversió de la companyia, no només comporten una millora en la qualitat i la continuïtat del subministrament als clients, sinó que són un pas més per dotar la infraestructura elèctrica dels darrers avenços tecnològics i d’un model de gestió més eficient de la xarxa mitjançant l’automatització de les seves infraestructures, un aspecte bàsic de les anomenades xarxes intel·ligents (smart grids).

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació