Dijous, 2 de maig de 2024

La concentració de ramaders a Sort espera reunir diumenge 200 pagesos

Exigeixen el pagament de l'ajut de la ICM del 2014 i temen que el Govern vagi retirant gradualment totes les subvencions

ACN 13 d'agost de 2015 a les 13:32

El president de l'Associació de Ramaders del Pallars, Xavier Rivera, mostra un manifest signat per tots els alcaldes de la comarca Foto: ACN


L'Associació de Ramaders del Pallars espera reunir uns 200 pagesos a la concentració de Sort d'aquest diumenge. L'elevada presència de ramaders a la protesta, que tallarà la carretera C-13, es deu al cansament del sector a les respostes de les administracions. Els ramaders reclamen el pagament de l'ajut de la Indemnització Compensatòria de Muntanya del 2014 i demanen que no s'elimini pel període 2015-2020. Aquest ajut suposa una mitjana d'uns 6.000 euros per explotació. Xavier Rivera, president de l'Associació de Ramaders del Pallars, ha explicat que sense cap ajut el sector no pot sobreviure i està condemnat a desaparèixer i tenen por que a la retirada de l'ajut de la ICM li'n segueixin altres.

Els ramaders, que tallaran la carretera de les 12 a les 14 hores donant pas cada mitja hora, diuen que aquesta mesura no els agrada i són conscients que tindran veus contràries com ara el sector turístic i els conductors però expliquen que és el darrer recurs que els queda.

Rivera ha dit que han esgotat el diàleg amb l'administració i que no han obtingut cap resposta més que no hi ha recursos. Els ramaders lamenten veure com per altres aspectes sí que hi ha finançament i posen d'exemple la reintroducció de la fauna salvatge com l'ós bru.

Els ramaders es concentraran a la sortida de Sort, direcció a Llavorsí, i amb pancartes faran visible la seva problemàtica. Diuen que ara és la reclamació del pagament dels ajuts i esperen que en un futur no hagin de protestar per la retallada d'altres ajuts.

Els ramaders diuen que ells han complert amb la part que se'ls demanava a l'hora de poder optar a l'ajut i que l'administració no, perquè no ha fet efectiu el pagament.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació