Dilluns, 29 d'abril de 2024

Les Festes del Setge d'Olp parlen d'Hug Roger III amb teatre dins del teatre

“Les invasions bàrbares” traçarà paral·lelismes entre la Guerra del Pallars i el franquisme

Aida Morales 11 d'agost de 2015 a les 16:57
Les Festes del Setge d'Olp, que organitza l'Ajuntament de Sort i l'Associació de Veïns d'Olp, tornaran a retre homenatge, aquest proper dissabte 15 d'agost, a Hug Roger III i als esdeveniments de la Guerra del Pallars, que van tenir lloc entre 1484 i 1487, i que van enfrontar el comte amb Ferran el Catòlic. 

En aquest cas, aquest homenatge es farà a través de la representació de l'obra teatral “Les invasions bàrbares”, a les 22.00 hores davant de la Torre de Defensa d'Olp, i jugarà amb el paral·lelisme entre la invasió del Pallars per part les tropes dels Cardona i de Ferran el Catòlic l'any 1484, i la invasió de les tropes franquistes el 1938. Segons han destacat, l'àliga de dos caps del Pallars va patir la invasió de l'aligot d'un sol cap dels Reis Catòlics i, 450 anys després, va arribar Franco amb el mateix escut. 

L'obra transcorre a Olp, quan, el 1938, una mestra explica als seus alumnes la història del Pallars i la figura d'Hug Roger III. Entre mig, es barrejaran instants del passat i del present, l'entrada de les tropes franquistes a l'escola, i la ficció de l'escriptora Maria Barbal, amb la inclusió d'alguns dels seus personatges a l'obra. En conjunt, una obra de “teatre dins del teatre”, amb una doble visió, segons apunten, per parlar de la manipulació històrica i de la persecució de la cultura pallaresa i catalana.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació