Dijous, 2 de maig de 2024

La CUP de Soriguera critica els «elevats sous» dels càrrecs del Consell Comarcal

L'Assemblea Popular recorda que el sou mínim interprofessional és de 649 euros bruts al més

Aida Morales 10 d'agost de 2015 a les 19:29
L'equip de govern de l'Ajuntament de Soriguera, l'únic de la demarcació de Lleida que gestiona la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), ha volgut denunciar, a través d'un comunicat, els “elevats sous” que afirma que reben els càrrecs directius del Consell Comarcal del Pallars Sobirà. 

Segons han destacat, la dedicació exclusiva, tant del gerent, com del president, està remunerada amb 48.984 i 45.000 euros bruts anuals, respectivament. En aquest cas, doncs, el gerent cobra un total de 3.498,84 euros bruts cada mes en cadascuna de les 14 pagues, mentre que el sou mensual del president és de 3.214,29 euros bruts. 

Pel que fa a les vicepresidències, que tenen una dedicació parcial del 50%, els sous són de 1.366,07 euros mensuals, que s'han de multiplicar per les 14 pagues. En aquest cas, segons apunten, unes quantitats poc realistes, sobre les quals es mostren disconformes, ja que, principalment, estan allunyades de la realitat econòmica de la resta d'habitants de la comarca. 

A més, l'Assemblea Popular de Soriguera-CUP també denuncia que aquestes retribucions s'hagin aprovat abans de saber la feina que faran els càrrecs polítics i les seves agendes, i perquè els polítics haurien de creure “en el bé comú” i, tal com mantenen, no tenir “la pròpia remuneració com a objectiu principal”. 

“Aquests salaris no vénen estipulats des del govern de la Generalitat”, critiquen, tot afegint: “Es decideixen des del propi Consell Comarcal, fruit de la decisió del grup polític en majoria”. Per això, asseguren que es tracta de sous “elevats” i recorden que el Salari Mínim Interprofessional brut establert a l'Estat espanyol és de 649 euros al mes. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació