1 de març de 2024

Les Festes d'Olp homenatgen el Comte Hug Roger III i l'obra 'Pedra de Tartera'

La preestrena de l'obra tindrà lloc el dia 13 d'agost a Peramea i l'estrena el dia 15 a Olp, al Pallars Sobirà

ACN 4 d'agost de 2015 a les 16:12

Imatge de la representació de les Festes d'Olp de la setena edició Foto: ACN


Les Festes del Setge d'Olp, organitzades per l'Ajuntament de Sort i l'Associació de Veïns d'Olp, aquest any volen ser un homenatge a la figura del Comte Hug Roger III i als esdeveniments de la Guerra del Pallars (1484-1487) que el va enfrontar amb Ferran el Catòlic. L'obra deixa entreveure que si hagués guanyat, ara potser el Pallars seria un estat lliure com Andorra. Coincidint amb el 30 aniversari de la publicació de la novel·la 'Pedra de Tartera' de l'escriptora trempolina Maria Barbal, l'obra 'Les invasions bàrbares' li retrà un homenatge fent aparèixer dos dels protagonistes de la novel·la (Jaume i Conxa). La preestrena tindrà lloc el dia 13 d'agost a Peramea i l'estrena el dia 15 a Olp.

Aquest any l'obra arriba a la seva vuitena edició amb un guió totalment renovat que porta per títol 'Les invasions bàrbares'. L'acció transcorre a Olp les setmanes i dies abans de l'entrada de les tropes franquistes la primavera del 1938. A l'escola del poble, una mestra està ensenyant als nens i joves història del Pallars i la figura de l'Hug Roger III.

L'obra juga amb el paral·lelisme de la invasió del Pallars per les tropes dels Cardona i de Ferran el Catòlic l'any 1484; i la invasió de les tropes franquistes el 1938. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació