Divendres, 26 d'abril de 2024

L'Esbaiola't puja el teló amb un 35% més d'entrades anticipades venudes

​El públic respon a la venda d'entrades anticipades, una de les apostes d'enguany

ACN 24 de juliol de 2015 a les 09:19

La vuitena edició del festival Esbaiola't compta amb 19 companyies. Foto: ACN


La 8a edició del festival de teatre de les Valls d'Àneu Esbaiola't s'ha estrenat aquest dijous amb una molt bona resposta del públic pel que fa a les entrades anticipades venudes. Aquesta xifra ha augmentat un 35% respecte a l'any anterior i en alguns espectacles ja no queden entrades online, una de les apostes d'enguany, ja que si es realitza la compra online a través del web del festival, es poden adquirir un 25% més barates que a taquilla.

Des d'aquest dijous fins diumenge actuaran a Esterri d'Àneu 19 companyies i oferiran 27 espectacles. Els primers en actuar van ser el grup local Xants amb la representació de l'obra 'Els Miracles de Santa Maria d'Àneu', obra de Pep Coll i Sisco Farràs, aquest dijous. Pallars Digital és, un any més, mitjà col·laborador del festival.

Els actes centrals del festival arrenquen avui amb diversos espectacles, xocolatada i la cercavila inaugural, a càrrec d'Els Petacanyes i l'Estarna, a partir de les 18:30h. La companyia La Folle Allure iniciarà a les 20h un dels espectacles més esperats de l'edició d'enguany, 'Le Fabuleux Cirque', un espectacle de circ de gran destresa tècnica i molta tendresa interpretativa.

El programa d'aquesta vuitena edició proposa una edició amb més companyies i més varietat d'espectacles gratuïts i al carrer, i mantenint la qualitat artística que caracteritza el festival. La Baldufa, directors artístics del festival, han seleccionat 27 propostes que faran de l'Esbaiola't un cap de setmana d'activitat artística frenètica. 

Aquest any el festival podrà assumir més gent, i a més a més, hi haurà més varietat d'espectacles al carrer i gratuïts per tothom qui no tingui entrades. Hi haurà cercaviles amb La Cremallera Teatre, La Baldufa i grups de les Valls d'Àneu com la batucada de Kina Creu, els bastoners de les Valls d'Àneu i els joveníssims grallers dels Petacanyes. A més, hi haurà moltes activitats paral·leles al teatre com els jocs de Tombs Creatius, els tallers del Solaç i de la Caravana Xisqueta i el Nautilus de la Baldufa. 

El coordinador de l'Esbaiola't, Carles Pijuan, ha explicat que un dels reptes era poder encabir propostes que surten del territori i aquesta vuitena edició comptarà amb un grup de teatre local, gralles, ball de bastons i batucada de grups d'Esterri d'Àneu.

Cal destacar la companyia francesa La Folle Allure que estrena a l'estat espanyol l'espectacle 'Le Fabuleux Cirque'. També cal mencionar les companyies estrangeres Acrobarouf de Bèlgica, que farà una gira per tot Catalunya amb el vertiginós espectacle 'Scratch!', i la cia Chabatz d'Entrar amb el consolidat espectacle 'Mobile' a cavall entre el teatre d'objectes i el circ contemporani.
 

PROGRAMA: Consulta la graella de programació de l'Esbaiola't 2015

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació