Dijous, 25 d'abril de 2024

Victòria Tébar exposa a l'Ecomuseu les seves «Natures vivificants»

Fins el 4 d'agost a la Quadra de Carma de l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu

Redacció 22 de juliol de 2015 a les 10:23

Fragment d'una obra de Victòria Tébar. Foto: Victòria Tébar


La Quadra de Carma de l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu acull des del passat dissabte i fins el 4 d'agost una exposició de pintures de Victòria Tébar titulada 'Natures vivificants', una mostra que presenta la dibuixant, pintora i pedagoga Victòria Tébar. Amb ella pretén exemplificar la potencialitat, el valor i la funció  de l'art com a mitjà de comunicació enriquidor de la sensibilitat i generador de noves visions i emocions. 

Després d'un període vital que li ha comportat un allunyament temporal dels seus estimats pobles, boscos i muntanyes de les Valls d'Àneu, en motiu del seu recent retrobament amb aquests, talment com una celebració, aquesta artista ens convida a compartir el que ha estat la seva producció pictòrica en els darrers temps.

Les pintures exposades són expressió de la fascinació que l'autora sent per les qualitats lumíniques i cromàtiques sempre canviants dels elements del paisatge, especialment de l'aigua i de la botànica, conseqüència del cicle diürn-nocturn, estacional i vital de la natura.

Composades amb traç vigorós i masses cromàtiques dinàmiques d'aparença inacabada, les pintures de Victòria Tebar ens confronten amb el fluir i el misteri de la vida, essent també un al·legat a tenir cura i respecte a la natura i a ser conscients del caràcter únic, irrepetible i transcendent de cada instant.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació