Dissabte, 20 d'abril de 2024

Óscar Pérez i Nerea Martínez s'adjudiquen l'Ultra Trail Valls d'Àneu

La prova es consolida en la seva segona edició amb 158 participants | La Cursa de Resistència, la Marxa Popular i la Caminada arriben als 700 i gairebé tripliquen la participació respecte al 2014

Redacció 20 de juliol de 2015 a les 09:57

Sortida de la Marxa Popular, a Esterri d'Àneu. Foto: Toni Galitó

L’Ultra Valls d’Àneu ha tancat amb èxit la seva segona edició després d’un intens cap de setmana en el qual s’han celebrat a Esterri d’Àneu quatre curses amb un total d’uns 700 participants. La prova reina era la de 92 quilòmetres, que ja abans d’arrencar va disparar la inscripció de les 60 persones de l’any 2014 fins a les gairebé 180. Finalment van prendre la sortida 158, de les quals 63 van aconseguir arribar a la meta d’Esterri d’Àneu abans de les 30 hores de marge. A la duresa i la dificultat tècnica del recorregut cal sumar-li la forta calor que va fer al matí i la inestabilitat de la tarda, però tot i això no hi va haver incidències greus.

La tempesta durant tres hores al vespre va fer valorar la possibilitat de neutralitzar la cursa per seguretat dels corredors, però els organitzadors i l’equip tècnic de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya van decidir que continués en veure l’evolució del clima.

Finalment van aconseguir arribar a la meta d’Esterri un total de 63 corredors a partir de les nou del vespre i fins a les nou del matí. Els triomfs d’Óscar Pérez i Nerea Martínez, dos atletes de renom mundial i amb algunes de les curses més dures del planeta al seu palmarés, encara ha donat més repercusió a la cursa, que dissabte i diumenge ha estat sisè trending tòpic a Twitter a Espanya amb el hashtag #UTVA15. A nivell més popular, un total de 63 corredors han aconseguit arribar a la meta d’Esterri amb l’opinió generalitzada que es tracta d’una cursa "sorprenentment dura i tècnica, però molt bonica i diferent a les altres".

La prova transcorre per uns paisatges espectaculars. Foto: Toni Galitó

A banda de la vessant més competitiva de l’Ultra i de la Cursa de Resistència, que va tenir lloc dissabte amb uns 315 participants, el cap de setmana ha tingut un caire més obert i participatiu amb la Marxa i la Cursa Popular de diumenge, que han aplegat més de 200 persones. Aquestes proves, de 20 i dos quilòmetres respectivament, han permès la presència de caminadors i fins i tot nens i nenes al costat de persones que més aviat volien córrer. Els més ràpids han estat Paco Domínguez (1h28’) i Núria Tendero (1h52’), però l’ambient general ha estat més aviat de gaudir del recorregut i l’entorn.