Divendres, 26 d'abril de 2024

Eric Moya guanya l'Espardenyada de la Pobla de Segur

El corredor de Sant Joan de les Abadesses va dedicar la victòria a un dels alpinistes morts al Kirguizistan

Redacció 6 de juliol de 2015 a les 10:12

Un dels avituallaments de l'Espardenyada. Foto: Espardenyada

Eric Moya va guanyar aquest dissabte l'Espardenyada de la Pobla de Segur. El corredor de Sant Joan de les Abadesses va dedicar la victòria a Jos Cotrina, el jove alpinista de Ripoll que fa pocs dies va morir al Kirguizistan juntament amb dos companys més del Centre de Tecnificació de la FEEC.

Moya va completar els 21 quilòmetres de recorregut i 900 metres de desnivell positiu de la prova amb un temps d'1:41:57. Gerard Jové va ser segon (1:45:13) mentre que el corredor del Sentebé Gym, Hassan Hammoumi, de només 16 anys, va ser tercer amb 1:48:11. La cursa de la Pobla, puntuable per a la Correpallars, va estar marcada per una fortíssima calor malgrat començar a les vuit del matí. "És una cursa ràpida i amb trams molt tècnics, amb cordes i vies ferrades", ha explicat Moya a NacióMuntanya.

Els tres corredors que van ocupar el podi van encapçalar la prova des del principi i es van alternar el liderat amb mínims avantatges. El de Sant Joan, que està en plena recuperació després d'un inici de temporada marcat per les lesions, es va poder desempallegar dels seus rivals a partir del quilòmetre 12 i al final va guanyar amb certa comoditat.

En dones, triomf de Gemma Arró amb un temps de 2:01:58 mentre que el podi el van completar, a molta distància, Cèlia Guasch (02:29:58) i Núria Codina (02:37:02).