Divendres, 17 de maig de 2024

Darreres reflexions d'una regidora d'una petita capital de comarca del Pirineu

Redacció 15 de juny de 2015 a les 17:15
A la vida tot són canvis, n'hi ha de més petits i de més grans però segurament és l'adaptació de cadascun de nosaltres a cada nova situació la que permet sortir-se'n més o menys bé per poder encarar el proper canvi que vindrà. Sóc regidora de l'Ajuntament de Sort a la comarca del Pallars Sobirà des de fa vuit anys, els quatre últims amb dedicació exclusiva i avui, dissabte 13 de juny de 2015, el dia que es constituiran els nous ajuntaments tindrà lloc, entre d'altres coses que m'estan passant, un altre canvi força important a la meva vida i és que deixaré de formar part de l'equip de govern per exercir d'oposició durant aquesta propera legislatura.

Ara recordo com i perquè vaig entrar a la política, la il·lusió dels inicis així com les ganes de participar i col·laborar per tal que les coses funcionessin millor al municipi, en tots els actes i esdeveniments en els que he pogut assistir, contenta i orgullosa de representar l'Ajuntament de Sort allà on ha calgut. Però també tinc molt present com he hagut d'aprendre a controlar l'estrès i l'ansietat però sobretot la impotència que he sentit massa vegades a risc de perdre fins i tot la salut.

Els sentiments que m'envaeixen doncs són força contradictoris: d'una banda em sento com alleujada ja que és probable que comenci a dormir millor que ens els darrers quatre anys i alhora tranquil·la perquè com a ciutadana penso que el grup que governarà a partir d'ara, d'entrada, ha de tenir un vot de confiança i que per tant la gestió que farà en tot moment serà la correcta i els interessos de l'ajuntament i dels ciutadans prevaldran per damunt de tot, fins i tot dels personalismes o dels interessos personals. A més a més el fet que un nou grup de persones passi a ocupar-se i preocupar-se dels molts temes que comporta la gestió diària d'un ajuntament per petit que sigui farà que s'aportin noves idees i maneres de fer les coses i això també es positiu.

Però d'altra banda, no deixo de notar un regust amarg en com ha anat tot plegat aquestes darreres setmanes, "la política és així" em diuen algunes persones, "cal tenir més mala llet o no ser tant innocent o fins i tot tant legal"... però jo no vull canviar la manera que tinc de ser i de fer i per tant he decidit que malgrat tot continuaré actuant com fins ara. També em sento decebuda perquè molts dels discursos que hem escoltat aquests darrers mesos, no només a Sort sinó a nivell de tot Catalunya, van adreçats al suposat canvi que ha d'haver-hi en la majoria d'administracions públiques però el començament no em permet ser gaire optimista: "si convé es pacta el que calgui i amb qui calgui per tal d'arribar al poder" i aquí sí que tots plegats, tant els partits tradicionals, els nous partits o les noves plataformes ciutadanes en som responsables.

El gran dubte és si aquestes fórmules de pacte, algunes ja provades, afavoriran o dificultaran la governabilitat dels ajuntaments, de ben segur que les persones hi tindran molt a veure en cada cas. A partir d'ara ens toca a tots plegats, cadascú des del seu àmbit, vetllar per tal que la gestió municipal sigui la correcta i es desenvolupi la tan reclamada transparència i participació ciutadana.

I aquí és on el meu nou paper dins la nova corporació municipal pren rellevància, continuo sent regidora de l'Ajuntament de Sort, encara que a l'oposició, i d'entrada expresso al nou grup la meva total voluntat de col·laboració i esperit constructiu per tal de continuar aportant idees i opinions que ajudin a millorar el municipi. Continuo posant-me al servei de tots els ciutadans del municipi de Sort per tot en el que els pugui ajudar, ja que crec fermament que aquesta és la principal finalitat per a la qual sortim elegits els càrrecs electes. Però no em surt de felicitar-los doncs no van guanyar, no van resultar l'opció més votada; tanmateix sí que vull donar-los molts ànims, moltes forces i moltes dosis de paciència per la nova tasca que els espera.

Per tant només em resta encoratjar-nos a tots plegats per tal que aquesta nova etapa sigui el més positiva i fructífera a tots els nivells, per part meva reitero la total predisposició a treballar plegats pel bé de tots. Un darrer agraïment a tot el personal tan de brigada com d'oficines ja que sense el seu treball i dedicació no seria possible el funcionament de l'Ajuntament i als companys de legislatura per la bona feina feta durant aquests quatre anys.

Visca Sort, visca el Pallars Sobirà i visca Catalunya!

Imma Gallardo Barceló

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació