Dijous, 25 d'abril de 2024
MUNICIPALS 2015

L’Assemblea Popular de Soriguera aconsegueix l'única alcaldia CUP de Lleida

Gràcies al suport del regidor d'ERC, la CUP governarà els primers dos anys i mig i els republicans la resta de la legislatura

Redacció 15 de juny de 2015 a les 12:17

Els integrants de l'Assemblea Popular Soriguera. Foto: CUP Soriguera


La CUP ha segellat amb el ple d'investidura del passat dissabte l'acord amb ERC pels propers 4 anys al municipi de Soriguera. D'aquesta manera, Soriguera es converteix en la primera alcaldia que aconsegueix la Candidatura d'Unitat Popular en el conjunt de la demarcació de Lleida. Xavier Pedemonte va ser investit alcalde aquest dissabte gràcies al vot del regidor d'Esquerra Republicana.

A Soriguera els resultats de les eleccions del 24 de maig van donar 3 regidors a la CUP, que va ser la segona llista més votada -per només un vot- per darrere de CiU, que també va aconseguir 3 representants. ERC, amb 1 regidor, ha estat qui finalment ha decantat la balança en favor d'un govern cupaire. 

Val a dir, però, que l'acord de govern entre ERC i la CUP fa que, per criteris de proporcionalitat, aquesta última tingui l'alcaldia els primers dos anys i mig de mandat, mentre que ERC governarà durant l'any i mig restant. Durant el transcurs de cadascun d’aquests períodes, el grup que no ocupi l’alcaldia restarà en la posició de tinent d’alcalde amb l’objectiu de treballar conjuntament.

Segons la CUP, els objectius principals d’aquesta candidatura seran els de crear estructures que facilitin la participació ciutadana i la transparència de les institucions, l’apoderament institucional dels habitants del municipi i l’estudi de diferents projectes enfocats al desenvolupament d’un model territorial sostenible que tingui en compte les diferents realitats del municipi de Soriguera.

Actualitza dades
Eleccions Municipals 2015
PartitVots%Regidors
CiU 9239,483
APS - CUP 9139,063
ERC / ESQUERRA 5021,461
Cens total:323
Escrutat100%
Vots comptabilitzats:23572,76%
Abstencions:8827,24%
Vots nuls:20,85%
Vots en blanc:00%

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació