Dijous, 25 d'abril de 2024
ple d'investidura

El convergent Joan Ubach és investit alcalde de Tremp

CiU i ERC inicien junts una nova etapa al consistori trempolí en substitució de Víctor Orrit, qui ha estat alcalde 20 dels últims 24 anys

Jordi Ubach Llorens 14 de juny de 2015 a les 11:40

Els regidors que formaran part de l'Ajuntament de Tremp els pròxims quatre anys. Foto: ACN


Matí solemne el que s'ha viscut aquest dissabte al migdia a la sala de plens de l'Ajuntament de Tremp amb els juraments, discursos i votacions que han constituït el consistori i han proclamat el convergent Joan Ubach com a nou alcalde de Tremp. Tal com preveia l'acord firmat fa una setmana entre CiU i ERC, Ubach ha estat proclamat amb un total de 8 vots, corresponents als 5 vots de la federació i als 3 vots dels republicans. 

La sala s'ha omplert de gom a gom per presenciar l'acte d'investidura del nou alcalde. A causa de l'aforament limitat s'ha habilitat al vestíbul del consistori una pantalla per tal de seguir l'esdeveniment. La investidura ha tingut com a rerefons el nou panorama polític trempolí, en què Convergència i Unió entra novament al govern en substitució dels socialistes, que han estat al capdavant del consistori els darrers 24 anys, amb l'excepció de la legislatura 2003-2007, gràcies també a un pacte CiU-ERC.

Qui primer ha parlat ha estat la regidora d'ERC Maria Pilar Cases, que en el seu torn de paraula ha acceptat la "responsabilitat" que suposa sortir escollit com a regidor, després de recordar la feina feta per tots els candidats republicans que s'han presentat a les eleccions municipals a Tremp. La regidora d'ERC i tinent d'alcalde de la ciutat ha volgut deixar clar que amb CiU és "amb qui ens entendrem millor" i que no hi ha "rancúnia ni problemes personals" amb cap altre partit. Cases ha finalitzat el seu discurs apel·lant al treball i a la llibertat de Catalunya.

En la seva intervenció, l'alcalde sortint i regidor de Compromís per Tremp, Víctor Orrit, ha recordat que la seva ha estat la llista més votada en els comicis del 24 de maig i ha agraït les persones que han fet possible la seva candidatura i els que l'han fet confiança en els darrers anys. Orrit ha felicitat el nou equip de govern i li ha desitjat "molts èxits" en la seva legislatura. També ha advertit que el panorama que ve "no serà senzill" i ha reiterat que estaran "al costat" del nou equip de govern per millorar tot allò que vagi en favor del municipi i de la comarca. Per tancar el seu discurs, Orrit ha volgut reivindicar la seva catalanitat.

Ubach promet treball, compromís i proximitat

En el seu discurs d'obertura de mandat, Joan Ubach, que ja va ser alcalde els dos darrers anys de la legislatura 2003-2007 després que Miquel Verdeny abandonés la política, s'ha mostrat obert a exercir diàleg i ha promès "treball, compromís i estar al vostre costat", en part, gràcies a la creació d'una oficina de participació ciutadana. En resposta al candidat socialista, el nou alcalde de Tremp ha fet memòria de legislatures anteriors en què Orrit va obtenir l'alcaldia o la tinència d'alcaldia mitjançant pactes i sense ser la força més votada, com va succeir l'any 1983 o el 1991.
 

Joan Ubach, amb la vara, un cop nomenat alcalde de Tremp. Foto: ACN


Ubach també ha agraït la participació de la ciutadania en les passades eleccions i ha assegurat que Tremp "ha apostat pel canvi". El convergent també ha lamentat el joc brut, així com els "atacs laborals, personals i fins i tot familiars" que ha rebut durant la campanya electoral. El nou batlle de Tremp ha acabat el seu discurs agraint l'assistència als presents i tenint un emocionat record a sis persones "que de ser presents avui aquí estarien orgulloses que el seu fill, el seu gendre, el seu cunyat i el seu amic fos alcalde de Tremp". 

Convergència i Unió va ser la segona força més votada el passat 24 de maig a la capital del Pallars Jussà, assolint els mateixos regidors (5) que Compromís per Tremp, encapçalada per l'històric dirigent socialista Víctor Orrit, membre del consistori trempolí els darrers 32 anys i alcalde durant 20. ERC, per la seva banda, va assolir per primer cop a Tremp els 3 regidors, convertint-se d'aquesta manera en la tercera força més votada i la que ha acabat decidint l'alcaldia en favor dels convergents, tal i com faria l'any 2003. 

Una estelada, símbol del canvi

Un cop finalitzat el ple d'investidura, diversos membres del nou equip de govern van enfilar-se fins la part més alta de l'edifici de l'Ajuntament per penjar una gran estelada. Un gest interpretat per molts com un clar símbol de canvi del nou govern municipal.
 

La penjada de l'estelada va aixecar una gran expectació. Foto: Jordi Ubach

 


Actualitza dades
Eleccions Municipals 2015
PartitVots%Regidors
PSC-PMC 94935,585
CiU 87532,815
ERC / ESQUERRA 62223,323
P.P. 1545,770
Cens total:4.392
Escrutat100%
Vots comptabilitzats:2.74762,55%
Abstencions:1.64537,45%
Vots nuls:802,91%
Vots en blanc:672,51%

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació