Dijous, 25 d'abril de 2024
municipals 2015

Fem Municipi i CUP pacten a Sort i Raimon Monterde serà el nou alcalde

L'independent Raimon Monterde (Fem Municipi) substituirà el convergent Llàtzer Sibís com a batlle de Sort | La CUP es queda amb la tinència d'alcaldia i CiU, a l'oposició després de 24 anys de govern

Jordi Ubach 12 de juny de 2015 a les 11:00

Baldo Farré i Raimon Monterde, a la dreta, han segellat l'acord al Parc del Riuet. Foto: Jordi Ubach


El cap de llista de Fem Municipi a Sort, Raimon Monterde, i el seu homònim de la CUP, Baldo Farré, han segellat aquest matí al Parc del Riuet de Sort el pacte de govern que compromet els regidors de les dues formacions a votar a favor de la investidura de Monterde com a alcalde de Sort, acabant d'aquesta manera amb 24 anys de govern convergent al municipi. Amb aquest acord, Monterde substituirà demà Llàtzer Sibís com a batlle de Sort i Farré es quedarà amb la tinència d'alcaldia.

Raimon Monterde ha definit l'acord com un "pacte d'unitat" entre les dos forces, que treballaran conjuntament i amb la mateixa capacitat de decisió al capdavant de l'ajuntament. El líder de Fem Municipi ha explicat que tot i que hi haurà una repartició del cartipàs, les decisions es prendran de manera consensuada a partir de la creació de grups de treball concrets. El futur alcalde de Sort ha ofert "mà estesa" a l'oposició a l'hora de tirar endavant els projectes del municipi.

Per la seva banda, Baldo Farré ha explicat que en les dos formacions coincideixen "bastants aspectes en comú", entre els quals, "la falta de transparència de l'actual equip de govern i la manca de participació per part de la ciutadania". En aquest sentit, ha afegit el número 1 de la CUP, "calia un canvi a l'ajuntament". 

La junta de govern del nou consistori de Sort estarà formada per dos representants de Fem Municipi i dos de la CUP. En aquest sentit, "el consens serà absolut", segons ha explicat Baldo Farré, "perquè entrem com a dues forces amb la mateixa relació de poder". El pacte també reflexa l'aposta per la independència dels Països Catalans, un paper que Fem Municipi ha cedit en la seva totalitat a la CUP. 

Aquest era el segon cop que l'actual alcalde en funcions, Llàtzer Sibís, es presentava com a número 1 a Sort. Sibís, que havia estat de primer tinent alcalde en la legislatura 2007-2011, no ha pogut consolidar la majoria absoluta que els anteriors comicis li van atorgar. Actualment és també president en funcions del Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

Programari conjunt

Fem Municipi i la CUP han ideat un programari conjunt format per les principals línies d'actuació dels respectius programes electorals. Monterde i Farré han destacat, entre elles, la participació ciutadana, la transparència en la gestió, el treball col·lectiu, l'eficiència i el foment de l'emprenedoria i les empreses. 
 

Monterde i Farré han signat l'acord al Parc del Riuet. Foto: Jordi Ubach


En aquest sentit, Baldo Farré ha explicat que aquest full de ruta s'ha ideat amb la intenció d'arribar a una entesa entre les dos formacions "per formar un govern d'unitat real" i no l'entrada a l'ajuntament de dos forces "segmentades". A partir de demà, ha afegit el líder de la CUP, "començarem a planificar les principals línies estratègiques de govern".

Dos formacions debutants

Fem Municipi i la CUP són dos formacions debutants al municipi de Sort. Aquest aspecte no preocupa els seus màxims representants, que en paraules de Baldo Farré, han explicat que "l'experiència s'adquireix en el dia a dia" i que se senten "totalment preparats" per abordar el lideratge del consistori, "partint de la base que aquest lideratge sigui dut a terme a través de la ciutadania", ha afegit.

Un pacte desitjat per un 44% dels nostres lectors

L'acord en què han arribat Fem Municipi i la CUP a Sort ha estat l'escollit per un 44,1% dels veïns i veïnes de Sort que han participat en l'enquesta oberta per Pallars Digital, en què es preguntava als lectors quin era el seu govern preferit a la ciutat. Aquí en podeu veure els resultats.

Fem Municipi va ser el passat 24 de maig la segona llista més votada, amb 4 regidors, per darrera de CiU, que tot i perdre la majoria absoluta, va guanyar les eleccions amb 5 representants. No n'ha tingut prou, perquè amb els seus 2 regidors, la CUP ha esdevingut finalment la clau de govern.

Actualitza dades
Eleccions Municipals 2015
PartitVots%Regidors
CiU 42336,125
FM 38733,054
CUP 22018,792
ERC / ESQUERRA 705,980
PSC-PMC 564,780
Cens total:1.546
Escrutat100%
Vots comptabilitzats:1.19177,04%
Abstencions:35522,96%
Vots nuls:201,68%
Vots en blanc:151,28%
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació