Dimarts, 23 d'abril de 2024
municipals 2015

Fem Municipi i ERC pacten a Llavorsí i aparten CiU de l'alcaldia

Josep Vidal (Fem Municipi) serà el nou alcalde en substitució d'Anna Panisello

Redacció 11 de juny de 2015 a les 12:10

Anna Panisello (CiU) deixarà de ser l'alcaldessa de Llavorsí. Foto: Ajuntament de Llavorsí


Fem Municipi i ERC han arribat a un acord de governabilitat per la propera legislatura a l'ajuntament de Llavorsí, apartant de l'alcaldia l'actual alcaldessa en funcions, la convergent Anna Panisello. La decisió del grup d'ERC-Acord Municipal ha arribat després de l'assemblea mantinguda aquest dimecres entre els membres de la candidatura, i en la qual es va decidir donar suport a la llista independent. D'aquesta manera, Josep Vidal serà envestit dissabte com a nou alcalde de Llavorsí.

En un comunicat emès per ERC, el grup republicà exposa que la decisió s'ha pres "un cop expressada la voluntat de canvi de la majoria dels votants" i després de reunir-se en les darreres setmanes tant amb CiU com amb Fem Municipi. Independents i republicans defensen que aquest serà un acord "de bon govern, de transparència i obertura de l’Ajuntament als seus veïns i veïnes".

Pacte de govern i transparència

El nou equip de govern vol fer públic el pacte establert a l'ajuntament entre els grups municipals d'ERC-AM i FEM Municipi Llavorsí, al mateix temps que demana disculpes als veïns del municipi per no haver-ho fet abans. És el següent:

Aquest serà el primer cop des que es va instaurar la democràcia que Convergència i Unió no governarà al municipi. En els comicis del 24 de maig, CiU va ser la força més votada, obtenint els mateixos regidors (3) que Fem Municipi. ERC en va sumar 1 i ha estat qui ha acabat decidint el futur de l'alcaldia.

Actualitza dades
Eleccions Municipals 2015
PartitVots%Regidors
CiU 11146,063
FM 8936,933
ERC-AM 3916,181
Cens total:288
Escrutat100%
Vots comptabilitzats:24986,46%
Abstencions:3913,54%
Vots nuls:83,21%
Vots en blanc:20,83%
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació