Diumenge, 28 d'abril de 2024

Èxit d'assistència a la 6a Fira dels Oficis i Menestrals de Rialp

El certamen s'ha centrat enguany en les danses tradicionals

Redacció 8 de juny de 2015 a les 12:57

L'Esbart Dansaire de Tremp, durant la seva actuació. Foto: Ajuntament de Rialp


La població de Rialp ha acollit aquest cap de setmana amb èxit de participació la VI edició de la Fira dels Oficis i Menestrals, que ha comptat amb un total de 21 tallers d'oficis antics i una cinquantena de parades, una bona oportunitat per conèixer de primera mà els secrets dels antics oficis, i la importància i el pes que van tenir i tenen al territori. 

La Fira dels Oficis i Menestrals s'ha centrat aquest any en els balls tradicionals, que han copat les actuacions del programa d'actes. Entre elles, Els veïns i veïnes de Rialp han pogut gaudir de les danses dels Sardanistes de Sort, el Grup Dansaire de la Seu d’Urgell, l'Esbart Dansaire de Tremp, la Morisca de Gerri i l’Esbart Dansaire de Rialp.

Entre les activitats paral·leles s’han realitzat una exposició fotogràfica, passejades a cavall, jocs infantils i animacions de carrer, un sopar popular, concerts i demostracions culinàries. A més, durant tot el cap de setmana, els restaurants de Rialp han disposat d'un menú amb el formatge com a ingredient destacat.

La Fira dels Oficis i Menestrals de Rialp, amb només sis anys d'existència, es consolida com un dels certamens més populars i concorreguts del Pallars. Tot i la seva curta existència, cal dir que aquesta activitat va agafar el relleu de la Fira del Bestiar, que va arribar a la trentena d'edicions, però que es va anar perdent per la substitució al camp dels animals pels vehicles a motor.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació