Diumenge, 28 d'abril de 2024

Presenten el llibre «La Conca de Tremp, on les pedres parlen»

Els autors de l'obra, Joan Rosell i Gonzalo Rivas, han fet una xerrada-presentació a l'Epicentre de Tremp

Redacció 30 de maig de 2015 a les 12:19

Rosell, Rivas i Ubach, durant la presentació. Foto: Consell Comarcal Pallars Jussà


El geòleg trempolí Gonzalo Rivas i el Doctor i catedràtic en geologia de la UAB Joan Rosell, han presentat aquesta divendres el llibre 'La conca de Tremp, on les pedres parlen', un document que permet encetar un diàleg entenedor entre els elements geològics del paisatge i l'observador. Amb aquesta obra didàctica es pretén posar un granet de sorra per formar una roca d’aquest paisatge interdependent, i al mateix temps encuriosir i enriquir als lectors en el camp de la geologia. 

Més d’un centenar de persones han assistit a l’acte, realitzat a l'Epicentre de Tremp, i que ha presentat el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, que ha destacat la gran tasca d'aquest dos autors, molt lligats a Tremp, per apropar la geologia a tothom.

La presentació ha començat amb Rossell destacant elements de la portada del llibre i plantejant el seu discurs de manera amena. El geòleg ha destacat la importància de la Conca de Tremp, i l'ha comparat amb un llibre, una obra mestra molt ben conservada que atrau a especialistes d’arreu del món. Rivas, per la seva banda, ha insistit en que és una obra de la natura que s'ha de saber llegir per a poder apreciar-la encara més.

A la presentació del llibre, impulsat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà, s'hi ha de sumar l'exposició 'On les pedres parlen...', iniciada per l'Ajuntament de Tremp, que es presentarà la setmana que ve i que vol posar en valor i reconèixer la riquesa paisatgística i científica de la Conca de Tremp.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació