Dissabte, 20 d'abril de 2024
municipals 2015

Xifres històriques a Tremp per ERC, que tornarà a decidir l'alcaldia

Compromís per Tremp guanya però perd un regidor (5), CiU manté els 5 i ERC assoleix per primer cop els 3 | La governabilitat a la capital del Jussà passa pel pacte amb els republicans, grans vencedors de la nit

Jordi Ubach 25 de maig de 2015 a les 09:03

Maria Pilar Cases ha aconseguit un resultat històric per ERC a Tremp. Foto: Jordi Ubach


ERC ha recuperat, vuit anys després, la clau de l'alcaldia de Tremp després d'aconseguir 3 regidors, una xifra fins ara mai assolida pel partit republicà a la capital del Pallars Jussà. Ho ha fet amb uns resultats històrics, doblant els vots dels anteriors comicis -n'ha aconseguit 622 pels 316 de fa quatre anys- i convertint-se d'aquesta manera en l'única força que no perd suports a la capital del Pallars Jussà.

No poden dir el mateix les llistes de Compromís per Tremp, encapçalada per l'històric dirigent socialista i actual alcalde Víctor Orrit, ni Convergència i Unió, amb Joan Ubach al capdavant. La primera ha estat la força més votada a Tremp amb el suport d'un 35,58% de l'electorat, tot i perdre un centenar de vots i un regidor: s'ha quedat amb 5. CiU ha estat la segona força i, tot i que ha baixat uns 80 vots, manté els 5 regidors de la passada legislatura. CiU ha obtingut un 32,81% dels vots i moltes opcions de rellevar Orrit.

Per últim, i com fa quatre anys, el PP liderat per Ana Cava s'ha quedat sense representació a l'Ajuntament de Tremp amb 154 vots, 8 menys que en els anteriors comicis, un 5,77% dels suports. 

A Tremp la participació final ha estat d'un 62,55%, o el que és el mateix, han votat 2.747 persones sobre un cens total de 4.392. S'han abstingut 1.645 persones. Han votat en blanc 67 persones (2,51%) i nul 80 (2,91%). 

Actualitza dades
Eleccions Municipals 2015
PartitVots%Regidors
PSC-PMC 94935,585
CiU 87532,815
ERC / ESQUERRA 62223,323
P.P. 1545,770
Cens total:4.392
Escrutat100%
Vots comptabilitzats:2.74762,55%
Abstencions:1.64537,45%
Vots nuls:802,91%
Vots en blanc:672,51%


Setmana clau

Ara, s'obre un panorama nou a Tremp, on ERC esdevindrà clau per decidir qui serà el futur alcalde del municipi, el govern del qual passa per un pacte amb els republicans. El futur de l'Ajuntament de Tremp és ara un joc a tres bandes, on tot sembla indicar que CiU i ERC desbancaran l'històric dirigent socialista, alcalde durant 20 anys en dos grans etapes, del 1991 al 2003 i del 2007 fins l'actualitat.

No obstant, Víctor Orrit (Compromís per Tremp) s'ha mostrat "satisfet de continuar sent la força més votada a Tremp" i ha assenyalat que aquesta setmana s'inicia "un procés de recerca de consens" entre les tres formacions polítiques. L'actual alcalde de Tremp no descarta cap opció i assegura estar "obert a parlar amb tothom". 

Joan Ubach (CiU), per la seva banda, també s'ha mostrat satisfet pels resultats obtinguts, tot i que ha reconegut que les expectatives de CiU eren "guanyar algun vot més". Segons Ubach, ara s'obren moltes possibilitats de negociació i moltes expectatives, que el partit afrontarà amb la màxima ambició.

Maria Pilar Cases (ERC), per la seva banda, ha assegurat estar "molt contenta" pels resultats obtinguts ahir, en que ERC va doblar els vots respecte el 2011. Pel que fa al període de negociacions iniciat, Cases ha explicat que ERC té dos eixos "inamovibles", com són la participació ciutadana i la independència de Catalunya, i ha llençat un avís a la resta de formacions: "serà difícil treballar conjuntament amb qui no els comparteixi".

El nou Ajuntament de Tremp

Compromís per Tremp
Víctor Orrit
Sílvia Romero
Rosa Maria Fumàs
Diego Roldán
Lola Abelló

CiU
Joan Ubach
Anna Ritz
Jordi Bolado
Míriam Pla
Glòria Gonzàlez

ERC
Maria Pilar Cases
Antoni Flores
Laura Soriano

Augmenta la participació al Pallars

La jornada electoral començava a les 8 del matí, un cop constituïdes les meses electorals i una hora més tard, a les nou, obrien els col·legis electorals "sense cap incident remarcable", segons informava la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega. El matí es va desenvolupar amb total normalitat i al voltant de les 12 del migdia els col·legis van registrar la major afluència de públic. Va ser llavors quan els diferents alcaldables de les capitals del Pallars Jussà i Sobirà es van acostar a votar.

A les 14 hores es va conèixer la primera estimació de la participació, que ja augurava un notable ascens en la majoria de poblacions pallareses, fet que es va confirmar hores més tard, a les 18h, i amb el 100% escrutat. A Tremp ha votat un 62,55% de la població, un 1,3% més que al 2011. A Sort, l'augment ha estat més significatiu, ja que ha votat el 77,04% de la població, pel 72,21% de fa quatre anys. Els principals candidats de les capitals de comarca pallareses coincidien ahir al vespre en destacar l'alta participació com un fet molt important.

Amb el tancament de les meses electorals els membres i simpatitzants dels diferents partits abandonaven els col·legis per dirigir-se a les seus de les seves respectives formacions, on van viure la recta final d'aquesta jornada electoral amb intensitat i amb alegria o decepció, segons els resultats.

Pallars Digital va oferir durant tota la jornada electoral un seguiment especial amb el recompte de vots minut a minut, seguit per una audiència fidel que va assolir pics de més de 400 visites. En els següents enllaços, podeu consultar els resultats de les eleccions a qualsevol municipi.
 

Els resultats de les municipals 2015 al Pallars Jussà, poble a poble

Els resultats de les municipals 2015 al Pallars Sobirà, poble a poble

Totes les notícies publicades de la campanya electoral a Pallars Digital

Resultats de les eleccions als municipis del Pallars Jussà, el 2011 i 2015

Resultats de les eleccions als municipis del Pallars Sobirà, el 2011 i 2015

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació