Divendres, 26 d'abril de 2024
municipals 2015

Les capitals pallareses veuen perillar les seves alcaldies

Llàtzer Sibís (CiU) a Sort i Víctor Orrit (Compromís per Tremp) a Tremp vencen, però no tenen assegurada la governabilitat | Aquest dilluns, tots els detalls, a Pallars Digital

Redacció 24 de maig de 2015 a les 20:00

La participació a Sort ha arribat al 77,04%. Foto: Jordi Ubach


Els col·legis electorals ja estan tancats i tota la carn ja és a la graella. A les 20h de la tarda s’ha donat per finalitzada una jornada electoral en la que la participació ha superat de forma notable -més de 3 punts a Tremp i més de 7 punts a Sort, segons dades de les 18h- la de les passades eleccions a la majoria de municipis pallaresos. A falta de l’escrutini definitiu dels vots, totes les formacions celebraven les dades de participació com una notícia positiva.

La jornada començava a les 8 del matí, quan han quedat constituïdes les meses electorals i una hora més tard, a les nou, s’han obert els col·legis electorals "sense cap incident remarcable", segons informava la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega. 

El matí s’ha desenvolupat amb total normalitat i al voltant de les 12 del migdia els col·legis han registrat la major afluència de públic. Ha estat llavors quan els diferents alcaldables de les capitals del Pallars Jussà i Sobirà s’han acostat a votar. A les 14 hores s’ha conegut la primera estimació de la participació, que ja augurava un notable ascens en la majoria de poblacions pallareses, fet que s’ha confirmat hores més tard, a les 18 hores, quan s’ha conegut l’augment de tres punts més que als comicis de 2011 a Tremp i set a Sort.

A Tremp, els apoderats de Compromís per Tremp i ERC, Lola Abelló i Laura Soriano respectivament, han coincidit en assenyalar que "l'augment de la participació és una gran noticia". Per la seva part, l’apoderat de CiU, Marc Miró, apunta que aquest augment "afavorirà els partits que tenen l’electorat més motivat". Antonio Torrente, apoderat del PP, ha volgut mostrar-se prudent i ha afirmat que "fins al final del dia no es pot fer una valoració acurada".

A l’altra capital pallaresa, Sort, els diferents candidats han valorat positivament la jornada, que s’ha desenvolupat amb una "gran actitud democràtica" segons paraules d’Antonio de Pàdua, candidat de Candidatura de Progrés. Concidia en la valoració Lluís Juangran, candidat de ERC, que apostil·lava que "es tracta d’un fet molt destacable". Tant Ramon Monterde, candidat de Fem Municipi, com Llàtzer Sibís, de CiU, han ressaltat que el fet que Sort sempre tingui unes dades de participació altes denota que el poble viu intensament i amb molt interès les eleccions municipals.

Amb el tancament de les meses electorals els membres i simpatitzants dels diferents partits han abandonat els col·legis per dirigir-se a les seus de les seves respectives formacions, on viuran la recta final d’aquesta jornada electoral amb intensitat i amb alegria o decepció, segons quins siguin els resultats.

Per seguir l'escrutini al minut, Pallars Digital posa a la disposició dels seus lectors el recompte de resultats a tots els municipis pallaresos. Pots seguir també el minut a minut en constant actualització.

« Entrades més recents
 18:11 
La participació a Sort a les 18h és d'un 58,67%, més de 6 punts per sobre de la registrada el 2011 a la mateixa hora, que va ser de 52,20%

 18:00 
Falten dues hores pel tancament dels col·legis electorals. A partir de les 20h podràs seguir l'escrutini al minut a Pallars Digital.

 17:30 
Recordeu que un cop tanquin els col·legis electorals a les 20h i s'iniciï el recompte de vots, podreu consultar els resultats poble a poble al Pallars Jussà i al Pallars Sobirà en constant actualització.

 17:27 
Raimon Monterde (Fem Municipi) també ha votat aquest matí a primera hora a Sort.
 

Monterde, exercint el vot. Foto: Jordi Ubach

 17:17 
Baldo Farré, alcaldable per la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) a Sort, que es presenta per primer cop a la capital del Pallars Sobirà, ha estat dels més matiners a votar.
 

Farré introduint el seu vot a l'urna. Foto: Jordi Ubach

 17:16 
El veterà Lluís Juangran, candidat d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Sort, ha votat també aquest matí.
 

Juangran, preparat per votar. Foto: Jordi Ubach

 17:05 
Antonio de Pàdua Tomàs, de la Candidatura de Progrés, dipositant el seu vot a la urna, aquest matí a Sort.
 

L'actual cap de l'oposició busca l'assalt a l'alcaldia. Foto: Jordi Ubach

 16:57 
Tots els 5 candidats a l'alcaldia de Sort han exercit el seu vot aquest matí. A la imatge, l'actual alcalde, Llàtzer Sibís (CiU).
 

Llàtzer Sibís opta a la reelecció a Sort. Foto: Jordi Ubach

 16:53 
Mas demana als electors ser responsables i tenir en compte el "moment excepcional que viu el país"

 16:39 
Aturada per dinar. L'afluència als col·legis electorals ha baixat durant aquestes hores del migdia. A Catalunya, la participació s'ha situat al 32,15%, un 2,9% més que en les eleccions de fa quatre anys.

 15:10 
Podeu consultar la participació a qualsevol municipi al punt de les 14 hores a la pàgina web del Ministeri de l'Interior.

 15:05 
A Pobla de Segur, la participació registrada a les 14h és del 37'99% (+5'93% que a les eleccions municipals del 2011) i a Isona i Conca Dellà és del 40'75% (+2'33%).

 15:04 
La participació registrada a les 14:00h a Rialp és del 42'91% (9% més que al 2011),  la de Llavorsí és del 45'14% (+13'78%) i la d'Esterri d'Àneu, 42'70% (-5%).

 14:50 
 La participació a Tremp a les 14:00 és del 33'33%, un 2'8% més que l'any 2011.

 14:47 
A Sort, la participació a les 14:00 hores és del 41'40%, tres punts per sobre respecte l'any 2011.

 14:23 
Al punt de les 14.45 h., la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, farà públiques les dades de participació registrades a les 14 hores.

 13:58 
La candidata del PP, Ana Cava, ja ha passat per les urnes.
 

Ana Cava dipositant el vot a l'urna. Foto: Jordi Ubach

 13:53 
La candidata d'ERC, Maria Pilar Cases, ja ha passat pel col·legi electoral per votar. 
 

Cases ja ha votat. Foto: Jordi Ubach

 13:48 
El candidat de CiU a l'alcaldia de Tremp, Joan Ubach, ja ha votat a la seva mesa electoral.
 

Ubach votant aquest matí. Foto: Jordi Ubach

 13:24 
Els quatre candidats a l'alcaldia de Tremp ja han passat per les urnes. A la imatge, l'actual alcalde, Víctor Orrit.
 

Orrit votant aquest matí Foto: Jordi Ubach

 13:10 
Bon ritme de participació a la majoria de municipis pallaresos. Ha estat sobre les 12h del migdia quan s'ha registrat una major afluència als col·legis electorals.

 11:51 
La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha apuntat que no hi ha hagut "cap incident remarcable" i que la jornada electoral s'està desenvolupant "amb absoluta normalitat".

 10:57 
Per fer una mica de memòria... podeu consultar els resultats de les eleccions municipals del 2011 i del 2007 al vostre municipi a través d'aquest enllaç.

 10:56 
Podeu recuperar totes les informacions que s'han anat publicant durant la precampanya i la campanya electoral a Pallars Digital en aquest especial.

 10:34 
El dia acompanya i l'ambient és, en general, assolellat al Pallars. Màximes que arribaran aquest diumenge electoral fins els 24ºC al Pallars Jussà i els 23ºC al Pallars Sobirà, segons la previsió de Solmetia. El temps no ha de ser excusa per no anar a votar!

 09:56 
Totes les meses de les comarques pallareses estan obertes. No n'hi ha hagut cap que hagi quedat suspesa. Incidències, zero. Els col·legis electorals estaran oberts fins les 20h del vespre.

 09:55 
Si voleu veure com quedaria el vostre municipi a partir de les vostres apostes, ho podeu fer a través de la calculadora de regidors de Nació Digital.

 09:36 
L'escrutini als municipis del Pallars Jussà els podreu anar seguint en aquesta notícia, on apareixeran actualitzats. Els del Pallars Sobirà els podreu consultar en aquesta altra. A mesura que vagin apareixen resultats, els anirem publicant al web i per les xarxes.

 09:31 
Pallars Digital i Nació Digital han preparat un ampli dispositiu per seguir aquesta intensa jornada del 24-M. El seguiment de les eleccions també es farà via Twitter (@PallarsDigital i @NacioDigital) i Facebook.

 09:00 
Obertura dels col·legis electorals. La jornada arrenca amb normalitat a tots els municipis pallaresos.

 08:40 
A només vint minuts per l'obertura dels col·legis electorals. Un total de 15.758 pallaresos i pallareses estan cridats a les urnes en les eleccions municipals d'aquest diumenge.

 08:00 
Constitució de les meses electorals. 

 07:55 
Bon dia! Iniciem el Minut a minut de les eleccions municipals a les comarques pallareses. Serà un dia intens que s'allargarà fins ben entrada la matinada. Ens acompanyes?


 

Els resultats de les municipals 2015 al Pallars Jussà, poble a poble

Els resultats de les municipals 2015 al Pallars Sobirà, poble a poble

Totes les notícies publicades de la campanya electoral a Pallars Digital

Tot el que cal saber per anar a votar

Resultats de les eleccions als municipis del Pallars Jussà, el 2011 i 2015

Resultats de les eleccions als municipis del Pallars Sobirà, el 2011 i 2015

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació