Divendres, 26 d'abril de 2024

Endesa reforma una línia d'alta tensió a Fígols de Tremp

La Companyia ha substituït 6 suports de fusta per tres nous de metàl·lics i ha instal·lat proteccions aïllants per protegir l'avifauna

Redacció 21 de maig de 2015 a les 09:46

Detall dels treballs de reparació de la línia de Fígols. Foto: Endesa


Endesa ha acabat els treballs de reforma d’una línia de mitja tensió a 25 kV a Fígols de Tremp, pedania de la capital del Pallars Jussà, amb l’objectiu de salvaguardar i protegir l’avifauna, així com millorar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric a gairebé 1.800 clients del municipi. L’acció, que ha suposat una inversió de gairebé 21.500 euros, aportada íntegrament per la companyia elèctrica, ha consistit en la substitució de 6 suports de fusta per 3 nous de metàl·lics.

L’actuació ha consistit a introduir mesures per a protegir l’avifauna en aquells punts on podria existir possibilitats d’accidents per col·lisió o electrocució, com fundes i carcasses aïllants a ponts, cables i grapes. Aquests redueixen el risc elèctric en el moment en què una au que reposa en una torre aixeca el vol, ja que a l’estendre les ales hi podria haver contacte amb un cable i produir-se un arc elèctric, així com la conseqüent descàrrega.

A més, l’actuació ha comportat la instal·lació de balises de senyalització per fer visible des de l’aire el cable i evitar l’impacte d’aparells. Així mateix, s’ha dotat la línea de 300 metres de cable nou i s’ha reforçat en la seguretat dels encreuaments. Aquests treballs s’engloben en el pla de millora de la xarxa de mitja tensió que es porta a terme a la comarca del Pallars Jussà. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació