Dijous, 25 d'abril de 2024

Pep Coll presenta a Tremp la «Guia dels indrets mítics i llegendaris del Pallars Jussà»

Es tracta de la tercera part d'una trilogia que completen les guies de les comarques del Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça

Jordi Ubach 7 de maig de 2015 a les 12:19

L'escriptor de Pessonada, Pep Coll, dimecres a l'Epicentre. Foto: Jordi Ubach


L'auditori de l'Epicentre de Tremp ha acollit aquest dimecres al vespre la presentació del darrer llibre de l'escriptor pallarès, Pep Coll, editat per Cossetània Edicions. Es tracta de la 'Guia dels indrets mítics i llegendaris del Pallars Jussà', un treball que presenta un centenar d'indrets on els habitants de la comarca han imaginat fets que van tenir lloc en una època ancestral, o bé en un passat més recent, però que amb el temps han esdevingut llegendaris.

Fets fantasiosos o senzillament peculiars i també tradicions i creences religioses, tots protagonitzats per imatges sagrades, diables, encantades, minairons, moros, serpents i altres personatges mítics de les valls pirinenques. Un itinerari fantàstic per la comarca que porta al lector des del paradís de Bonrepòs fins a l'infern dels Degollats de Llevata, des de la pedra santa d'Arbul fins a l'últim moro del Boumort.

La del Pallars Jussà és la tercera part que completa una trilogia formada també per les guies de les comarques del Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça. La presentació del llibre va anar a càrrec del president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, i del president del Consell Cultural de les Valls d'Àneu, Ferran Rella, que van fer una exposició sobre què significa la figura de Pep Coll pel Pallars.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació