Diumenge, 19 de maig de 2024

L'atur disminueix en 41 persones durant el mes d'abril al Pallars

39 persones han trobat feina al Jussà i 2 al Sobirà

ACN / Redacció 7 de maig de 2015 a les 09:54

Oficina del SOC. Foto: M.G.


El nombre de persones aturades a les comarques pallareses el mes de febrer és de 1.101, el que significa que 41 persones han trobat feina durant el mes d'abril al Pallars, segons dades facilitades per l'oficina del SOC de Tremp. Al Pallars Jussà l'atur és de 787 persones, 39 menys que el mes de març. Destaquen les 18 persones que han trobat feina a Tremp, les 7 de La Torre de Capdella o les 5 de La Pobla de Segur. Sarroca de Bellera, amb un aturat, és l'únic municipi on el nombre de parats augmenta. A la capital del Jussà són 414 les persones inscrites al SOC.
 
Al Pallars Sobirà l'atur ha disminuït en només 2 persones durant el mes d'abril. Actualment són 314 les persones que es troben sense feina a la comarca, per les 316 del mes de març. Així, destaquen les 9 persones que han trobat feina a Sort, les 6 de Soriguera i les 4 d'Esterri d'Àneu. Rialp i Tírvia, amb 4, són els municipis del Pallars Sobirà on més ha augmentat l'atur. Sort suma un total de 121 persones aturades.

L'atur també baixa al conjunt de la demarcació

El nombre d'aturats a les comarques de Lleida a l'abril es va situar en les 28.418 persones, cosa que suposa 708 aturats menys que el març, un 2,43% menys, segons el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social. En relació amb el mateix mes de l'any passat, el nombre de persones sense feina s'ha reduït a l'abril en 2.246 persones, un 7,32% menys. La demarcació de les comarques lleidatanes acumulen 23 mesos seguits de caigudes de l'atur en taxa interanual. Per trobar un nivell d'atur com el d'aquest mes d'abril (28.418) a Lleida cal remuntar-se fins el setembre de l'any passat (27.317)

Segueix la tònica a la baixa a Catalunya

El nombre de persones inscrites al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) a l'abril es va situar en 552.974 persones, cosa que suposa una reducció de 18.681 aturats en relació amb el març, segons el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social. Aquesta caiguda de l'atur de 18.681 persones mai s'havia vist en un mes d'abril en el últims 19 anys quan comença la sèrie històrica. Catalunya porta 22 mesos seguits de disminució de l'atur en taxa interanual i aquest mes d'abril, amb una reducció interanual del -9,62%, s'aconsegueix el descens percentual més elevat des del maig del 2000. Tots els sectors d'activitat redueixen l'atur però especialment destaquen el sector serveis, la construcció i la indústria.

La caiguda històrica més important a nivell espanyol

El nombre de persones inscrites a l'atur al conjunt de l'estat espanyol es va situar en 4.333.016 persones, cosa que suposa un descens de 118.923 aturats menys que el març. Es tracta de la caiguda més important en un mes d'abril de tota la sèrie històrica homologada del Ministeri d'Ocupació. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació