Diumenge, 28 d'abril de 2024

Tornen a escampar pamflets contra el porta a porta a Sort i Rialp

Uns desconeguts han llençat de matinada pamflets pels carrers de les dos poblacions | És el segon cop que s'utilitza aquesta acció | Els consistoris condemnen els atacs i Rialp arribarà «fins a les últimes conseqüències»

Jordi Ubach 29 d'abril de 2015 a les 08:36

El Parc del Riuet de Sort també ha estat víctima de la protesta. Foto: Carles Sabaté


El grup de veïns i veïnes del Pallars Sobirà contraris al sistema de recollida porta a porta ha tornat a mostrar el seu malestar aquesta matinada escampant pels carrers de Sort i de Rialp centenars de pamflets reivindicatius. L'acció s'ha efectuat en zones concretes dels dos pobles, com davant dels ajuntaments, a l'entrada de les escoles o, en el cas de Sort, a l'emblemàtic Parc del Riuet. 

Als papers llençats, segons sembla que amb l'ajuda d'un cotxe, s'hi pot veure la imatge d'una mà intentant tombar dos cubells d'escombraries sota el lema '¡¡Fora!!' i amb un seguit de frases contràries al sistema de recollida, implantat des del passat mes de març al Pallars Sobirà. Aquest és el segon cop que s'utilitza aquest mètode per protestar contra el porta a porta. El passat dia 15, Sort va aparèixer inundat de fulletons amb el lema 'Sort Prou'.
 

Detall del pamflet llençat aquesta matinada pels carrers de Sort i Rialp. Foto: Imma Gallardo


Els ajuntaments condemnen els fets

Els ajuntaments de Sort i de Rialp no es pensen quedar de braços creuats davant les accions d'aquests desconeguts. L'Ajuntament de Sort s'ha manifestat en la mateixa línia en què es va expressar fa 15 dies i ha mostrat el seu malestar pels fets ocorreguts aquesta passada matinada. L'alcalde de Sort, Llàtzer Sibís, ha lamentat novament el mètode utilitzat i ha detectat en els fets "una clara voluntat de desestabilitzar el municipi".

Més dur s'ha mostrat l'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, que també ha condemnat els fets i ha assegurat que el consistori "arribarà fins el final" per tal de descobrir qui ha estat l'autor de l'escampada. Sabarich ha qualificat de "trist i lamentable" la manera utilitzada per expressar un malestar "minoritari". 

Sabarich ha explicat que l'Ajuntament de Rialp disposa d'una ordenança municipal que regula el comportament incívic als espais públics. A més, l'alcalde assegura que demanarà a les entitats bancàries de Rialp les gravacions de les càmeres de vigilància per portar el cas "fins a les últimes conseqüències". 

Tot i que els fets no són qualificats com a delicte penal, els dos ajuntaments faran arribar aquesta tarda una denúncia als Mossos d'Esquadra, als qui han demanat més presència policial en els propers dies, especialment de nit i matinada.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació