Dimecres, 24 d'abril de 2024
MUNICIPALS 2015

CiU i PSC perden gas electoral a Lleida mentre que ERC guanya múscul

Convergents i socialistes presenten menys candidatures que el 2011 i ERC augmenta un 30% la seva representació | La CUP triplica llistes, el PP es consolida i ICV es desinfla

Àlvar Llobet 21 d'abril de 2015 a les 12:06

El 24 de maig, eleccions municipals. Foto: ACN


Aquest dilluns s'ha acabat el termini per la presentació de les candidatures de les eleccions municipals, i a la demarcació de Lleida ha deixat un titular; CiU perd pistonada mentre que ERC guanya múscul. Els convergents no han pogut aconseguir igualar la xifra de llistes de fa quatre anys, 222, i han bastit per aquesta contesa electoral un total de 206 candidatures, un 7% menys.

El PSC també ha notat un desgast respecte les xifres que va assolir el 2011. Els socialistes s'han quedat amb 117 candidatures, molt lluny de les 169 que van tenir fa quatre anys.

Aquest retrocés convergent i socialista contrasta amb el vigor electoral que han guanyat els republicans, que han incrementat un 30% més la seva representació a les comarques de Ponent i del Pirineu. En total, ERC presenta 150 llistes, una cinquantena més de les que va presentar fa quatre anys.

El PP guanya candidatures i ICV es desinfla

Qui ha repuntat també en nombre de llistes ha estat el PP, que tot i reconèixer fa uns dies que tenien problemes per fer candidatures, n'han crescut un parell en comparació a les darreres municipals. Els populars han passat de 120 a 122, un creixement que s'explica, en part, per les llistes "fantasma" que han presentat en diversos indrets de la demarcació.

ICV s'ha quedat amb 13 candidatures, quatre menys que el 2011, mentre que la CUP ha triplicat els seus números. En tenia 5 en les darreres municipals, i ara es presenta amb 15 i, a més a més, s'estrena per primera vegada a Pirineu.

Ciutadans també aixeca el vol a les comarques de Lleida amb quatre candidatures, entre les que destaquen Lleida i Balaguer.

En total s'han presentat 720 llistes entre els partits que tenen representació parlamentària i els que han formalitzat llistes independents. Les candidatures es publicaran aquest dimecres al Butlletí Oficial de la Província i es proclamaran la setmana vinent.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació