Diumenge, 12 de maig de 2024

La plataforma contra la presa de Mont-rebei recull 1.800 suports en tres dies

El col·lectiu s'oposa a la construcció que preveu Endesa i al·lega motius paisatgístics, naturals i econòmics | Demana més firmes per aturar aquest projecte que "canviaria la fisonomia de la zona"

Redacció 30 de març de 2015 a les 12:39

El congost de Mont-rebei és un dels tresors del Montsec. Foto: Salvem Mont-rebei


La plataforma 'Salvem Mont-rebei' que s'ha creat amb l'objectiu d'oposar-se a la construcció d'una central a la vessant nord del Congost que preveu la companyia Endesa, ha recollit en tres dies un total de 1.787 firmes. El col·lectiu defensa que aquesta construcció, que afecta els municipis de Sant Esteve de la Sarga, al Pallars Jussà i Viacamp, a la Baixa Ribagorça, no es pot fer en aquesta zona perquè és "un dels patrimonis naturals paisatgístics i històrics més important del Prepirineu" i ha estat declarada "reserva natural".

En aquest sentit es destaca que aquest projecte de presa canviarà "la fisonomia del Congost" generant un impacte irreversible en els seus atributs naturals. De fet, centenars de persones visiten durant l'any aquest espai, habilitat per turistes. És per aquest motiu, també, que la plataforma considera inviable la central. "És un actiu econòmic que atreu milers de visitants anualment".

Tot i l'elevat índex de firmes, el col·lectiu en defensa de Mont-Rebei fa una crida als suport perquè s'han fixat un mínim de 2.500 firmes per ser presentades a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre i a Endesa.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació