Dimarts, 23 d'abril de 2024

L'escriptor Josep Varela presenta a Tremp «El temps dels Roig»

L'autor ressegueix amb el seu darrer treball les trajectòries vitals dels avantpassats del gran pintor lleidatà Miquel Roig Nadal

Redacció 28 de març de 2015 a les 13:44

La presentació va comptar amb la presència de Pep Coll. Foto: Biblioteca Maria Barbal


'El temps dels Roig' és el darrer llibre que ha publicat Josep Varela i aquest divendres a la tarda l'autor l'ha presentat a la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp, amb intervencions de l'escriptor pallarès Pep Coll i l'alcalde de Tremp, Víctor Orrit. Pep Coll ha fet incidència en les diferents vessants de l’autor, mestre i catedràtic de matemàtiques, polític i divulgador de la història a través de persones que no han estat reconegudes. 

Per la seva part, Josep Varela ha parlat de la saga dels Roig i dels seus inicis. L'autor ressegueix amb el seu llibre les trajectòries vitals dels avantpassats del gran pintor lleidatà Miquel Roig Nadal, una història que abraça fins a tres generacions familiars. Varela va destacar la vinculació catalanista dels Roig així com la relació d’aquesta saga amb moltes altres persones vinculades a la política catalans com Trueta, del que ha destacat la procedència de l’Alt Pallars i el fet que amb la guerra civil va haver d’exiliar-se.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació